Dinó Park
 Árjegyzék
 
Rendezvények
 
nyomozás
Letölthető füzet
A vadaspark körül
Pihenő- és rendezvénypark, Bográcsfa
 
A Budakeszi Vadaspark pihenőparkja gyönyörű, 100 éves feketefenyőerdő-részletben található. A kialakított piknikterasz területén, három szinten, összesen hét tűzrakó hely várja a bográcsozni, sütögetni vágyókat. A szabadtűzön készült ételeknek utánozhatatlan zamata van, a vadregényes hangulathoz pedig adott az erdei környezet! A tűzrevalót, az előre kötegelt bográcsfát pénztárunkban lehet megvásárolni 1.300,- Ft-ért, a könnyen hordozható köteg kb. 15 kg aprított fát, gyújtóst és papírt is tartalmaz! Az esetleges érvényben lévő tűzgyújtási tilalomról a kirándulás előtt feltétlenül tájékozódjanak a www.parkerdo.hu oldalon!
 
 
Vadaspark Kalandpark
 

Magasságot és izgalmakat kedvelő kalandorokat várunk a Budakeszi Vadaspark kalandparkjába! A legbátrabbak a mélységre és gravitációra fittyet hányva teszik meg a kalandokkal és legyőzendő akadályokkal teli kötélpálya utat fától-fáig, amely nem mindig olyan egyszerű, mint amilyennek alulról látszik…

 

A Kalandpark gyönyörű, erdei környezetben, öt különböző nehézségű pályával várja a mászni, csüngeni, lógni, függeni és csusszanni vágyókat. A kicsiknek (110-140 cm között) a B pálya, a nagyobbaknak (140 cm fölött) a B, C és F pálya áll rendelkezésükre. Az E pályát csak 18 év feletti, az extrémebb kalandokat kedvelő, vállalkozó kedvű vendégeink vehetik igénybe. Az F pálya platformjairól csak csúszva lehet átjutni a másikra, de azt elég gyakran és technikásan.

 

 
Szilfa tisztás
 
Egy hely, ahol senki nem szól a gyerekekre, ha túl hangosan játszanak! A közel egy hektáros, erdővel körülölelt tisztáson a legaktívabb gyerek is addig és annyit rohangálhat, amíg teljesen ki nem fárad! Itt ki lehet ereszteni a hangot, és levezetni az energiákat! A tisztásról kitűnő kilátás nyílik a János-hegyre, Budapest legmagasabb pontjára, és az Erzsébet- kilátóra. Rönk játszótér, esőbeálló is rendelkezésre áll, valamint egy 5X10 méteres színpad, ahol az exhibicionisták ki is próbálhatják magukat, illetve nagyobb rendezvényeken zenekarok is felléphetnek.
 
 
Kilátó
 
A Budakeszi Vadaspark területén található kilátóból – miután felsétáltunk a 60 lépcsőfokon – pazar kilátás nyílik a környező erdőre, településekre, az ember szeme előtt szinte tényleg „térkép e táj”.
 
Felhívjuk Kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Budakeszi Vadaspark kilátója - technikai okok miatt - nem látogatható!
 
Túraútvonalak
 
A Budakeszi Vadaspark környezetében rengeteg, jelzéssel ellátott túraútvonal található, melyek közül mindenki kiválaszthatja a kedvéhez, állóképességéhezés hátizsákja méretéhez illő útvonalat, akár könnyed, rövid sétákra, de keményebb, hosszabb szakaszokra is számíthatnak a túrázni vágyók!
 
 
Gyermek Vasút
 
A Gyermekvasút, azaz a 7-es számú vasútvonal keskeny nyomtávú vasút, Budapest egyik közlekedési látványossága Budapest II. és XII. kerületében. Hűvösvölgy és a Széchenyi-hegy között közlekedik, 11,2 km hosszú, 235 m szintkülönbségű, egyvágányú vonalon, amit a kis szerelvények 20 km/h-val, 40-45 (nyáron kb.:50) perc alatt tesznek meg. Eredeti neve Úttörővasút, mai hivatalos neve: MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút. A „Vadaspark” megállótól kb. 2 km-es erdei úton juthatnak el a látogatók a Budakeszi Vadasparkoz.
Oldal nyomtatása