Dinó Park
 Árjegyzék
 
Rendezvények
 
nyomozás
Letölthető füzet
Adatvédelem
 
Adatvédelmi Tájékoztató
 
Üdvözöljük honlapunkon!
 
Köszönjük, hogy érdeklődik a Budakeszi Vadaspark iránt!
 
Látogatóink bizalma kiemelt fontosságú a számunkra, ezért Kedves Látogatóink személyes adatainak védelmére különös figyelmet fordítunk. Ennek megfelelően Kedves Látogatóinkat az alábbi adatvédelmi tájékoztatóban informáljuk a honlapunk használatával kapcsolatos adatkezelési gyakorlatunkról.
 
Az adatvédelmi tájékoztató elkészítésekor különös figyelemmel voltunk az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) (a továbbiakban úgyis mint: GDPR), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Info tv.), valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) rendelkezéseire. A Budakeszi Vadaspark a GDPR előírásait tehát minden adatkezelés vonatkozásában különösképpen szem előtt tartja.
 
Adatkezelő és elérhetősége: Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft., Tel.: (23)-451-783, Email: budakeszi.vadaspark@bkvp.hu
Adatvédelmi tisztviselő és elérhetősége: Zachán Viktor adatvédelmi tisztviselő, Tel.: (20)-984-6402, Email: zachan.viktor@bkvp.hu
 
Fogalmak:
 
1. „személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;
 
2. „adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;
 
3. „az adatkezelés korlátozása”: a tárolt személyes adatok megjelölése jövőbeli kezelésük korlátozása céljából;
 
4. „adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;
 
5. „adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;
 
6. „címzett”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak;
 
7. „harmadik fél”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak;
 
8. „az érintett hozzájárulása”: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;
 
9. „adatvédelmi incidens”: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi;
 
10. „termináleszköz”: az a számítástechnikai vagy telekommunikációs eszköz (így például különösen de nem kizárólagosan laptop, asztali számítógép, táblagép, okostelefon), amelyről a honlapot felkeresik és/vagy elérik.
 
Honlap felkeresése
 
Honlapunk felkeresése során biztonsági okokból rögzítjük a Látogató termináleszközének IP-címét, operációs rendszerét és szoftverkörnyezetét, böngészőjét, a látogatás idejét, valamint a felkeresett oldalakat. A hálózati-, szerver-, és adatbiztonság mellett az online szolgáltatások optimalizálása és fejlesztése érdekében kerül sor ezen adatok rögzítésére. Ennek megfelelően az adatkezelés jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdése f) pontjára, valamint az Info tv. 6. § (1) bekezdése b) pontjára alapozzuk.
 
Adatkezelés célja: adatbiztonság és szolgáltatások optimalizálása
Adatkezelés jogalapja: GDPR 6. cikk (1) bek. f); Info tv. 6. § (1) bek. b)
Kezelt adatok: IP-cím, OP-rendszer és szoftverkörnyezet, böngésző, látogatás ideje, látogatott oldalak
 
Kapcsolatfelvétel
 
Kedves Látogatóink kapcsolatba léphetnek velünk a budakeszi.vadaspark@bkvp.hu email címen. A kapcsolatfelvétel során megadott személyes adatokat kizárólag a kapcsolatfelvétel céljából és azzal összefüggésben, illetve a kapcsolatfelvétel megválaszolása céljából és azzal összefüggésben kezeljük, amennyiben Ön a hozzájárulását adta. Ennek megfelelően az adatkezelés jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdése a) pontjára, valamint az Info tv. 5. § (1) bekezdése a) pontjára alapozzuk.
 
Adatkezelés célja: kapcsolatfelvétel megválaszolása
Adatkezelés jogalapja: GDPR 6. cikk (1) bek. a); Info tv. 5. § (1) bek. a) (érintetti hozzájárulás)
Kezelt adatok: felhasználó neve, felhasználó email címe, megkeresés kelte, érintett által megadott egyéb személyes adatok
Adatkezelés tartama: érintetti törlési kérelemig
 
Szolgáltatás igénylése
 
Kedves Látogatóink honlapunkon egyes szolgáltatásokat rendelhetnek meg a Budakeszi Vadasparknál (pl. éjszakai túra). A szolgáltatások igénybevétele során Önnel szerződést kötünk, amelynek megkötése és teljesítése érdekében az Ön személyes adatait kezeljük. Az Ön által igénybevett szolgáltatások teljesítéséig, illetve az ahhoz kapcsolódó fogyasztói és szavatossági igények lejártáig kezeljük az adatokat, kizárólag a szolgáltatás teljesítése céljából, kivéve, ha jogszabály eltérően rendelkezik. Ennek megfelelően az adatkezelés jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdése b) pontjára, a jogszabály által előírt adatkezelés esetében a GDPR 6. cikk (1) bekezdése c) pontjára, valamint az Info tv. 5. § (1) bekezdése b) pontjára alapozzuk.
 
Adatkezelés célja: szolgáltatás nyújtása
Adatkezelés jogalapja: GDPR 6. cikk (1) bek. b) (szerződés teljesítése)
Kezelt adatok: a szolgáltatás nyújtásához szükséges személyes adatok
Adatkezelés tartama: a szolgáltatás teljesítéséig, illetőleg a kapcsolódó fogyasztói és szavatossági igények lejártáig
 
Kalandpark igénybevétele és felelősségvállalási nyilatkozata
 
Kedves Látogatóink Kalandparkunk felkeresése és igénybevétele során felelősségvállalási nyilatkozatot töltenek ki. A felelősségvállalási nyilatkozat kitöltését az Ön és a Budakeszi Vadaspark között létrejött szerződés megkötése és teljesítése érdekében kérjük. Az itt megadott személyes adatokat az Ön és a Budakeszi Vadaspark között létrejött szerződés megkötése és teljesítése érdekében kezeljük. Az Ön által igénybevett szolgáltatások teljesítéséig, illetve az ahhoz kapcsolódó fogyasztói és szavatossági igények lejártáig kezeljük az adatokat, kizárólag a szolgáltatás teljesítése céljából, kivéve, ha jogszabály eltérően rendelkezik. Ennek megfelelően az adatkezelés jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdése b) pontjára, a jogszabály által előírt adatkezelés esetében a GDPR 6. cikk (1) bekezdése c) pontjára, valamint az Info tv. 5. § (1) bekezdése b) pontjára alapozzuk.
 
Adatkezelés célja: kalandparki szolgáltatás nyújtása
Adatkezelés jogalapja: GDPR 6. cikk (1) bek. b) (szerződés teljesítése)
Kezelt adatok: a szolgáltatás nyújtásához szükséges, valamint a felelősségvállalási nyilatkozatban megadott személyes adatok
Adatkezelés tartama: a szolgáltatás teljesítéséig, illetőleg a kapcsolódó fogyasztói és szavatossági igények lejártáig
 
Megkérjük továbbá, hogy a felelősségvállalási nyilatkozat kitöltése során nyilatkozzon arról, hogy Önről kép- és hangfelvétel készüljön, amely felvételeket a Budakeszi Vadaspark promóciós és marketing célokból felhasználhat. Az Ön hozzájárulása a hozzájárulás visszavonásáig érvényes, amely nem érinti a hozzájárulás visszavonásáig terjedő adatkezelés jogszerűségét. Ennek megfelelően az adatkezelés jogalapját a GDPR 6. cikk (1) bekezdése a) pontjára, valamint az Info tv. 5. § (1) bekezdése a) pontjára alapozzuk.
 
Adatkezelés célja: promóciós célú kép- és hanganyag rögzítése
Adatkezelés jogalapja: GDPR 6. cikk (1) bek. a); Info tv. 5. § (1) bek. a) (érintetti hozzájárulás)
Kezelt adatok: az érintettről készült kép- és hangfelvétel
Adatkezelés tartama: hozzájárulás visszavonásáig, érintetti törlési kérelemig
 
Sütik („cookie”-k)
 
Az Adatkezelő a jobb felhasználói élmény és a testre szabott kiszolgálás érdekében a Látogató (Felhszanáló) termináleszközén kis adatcsomagokat, úgynevezett sütiket („cookie”-kat) helyez el. A Látogató törölheti a sütiket a termináleszközéről, valamint a böngészője beállításaiban a sütik alkalmazását tilthatja. A sütik elutasítása és/vagy törlése esetén a honlap használhatósága korlátozott lehet, amelyet a Látogató tudomásul vesz.
Alkalmazott sütik listája:
Adobe Analytics
Google Analytics
 
Tájékoztatjuk Kedves Látogatóinkat, hogy az oldalunkon található bővítmények, linkek, bannerek és hivatkozások más internetes lapokra is irányíthatják Látogatóinkat. A honlapunk szerkesztősége, üzemeltetője, valamint a Budakeszi Vadaspark semmilyen felelősséget nem vállal más honlapok tartalmáért. Ezen honlapokat Látogatóink (Felhasználók) csak saját felelősségükre látogassák vagy használják.
 
Érintetti jogok
 
Ha Ön, mint érintett, gyakorolni kívánja a GDPR és az Info tv. értelmében Önt megillető jogokat, forduljon bármikor adatvédelmi tisztviselőnkhöz a fenti elérhetőségeken. Látogatóinkat az alábbi jogok illetik meg:
 
1. Az adatfeldolgozásra vonatkozó információkhoz és a feldolgozott adatokhoz való jog (hozzáférési jog, GDPR 15. cikk),
2. Pontatlan adatok helyesbítéséhez vagy a hiányos adatok kiegészítéséhez való jog (helyesbítéshez való jog, GDPR 16. cikk),
3. A személyes adatok törlésének kéréséhez való jog, illetve – amennyiben a személyes adatokat nyilvánosságra hozták – annak a joga, hogy az adatokat kezelő más adatkezelőket a törlésre irányuló kérésről tájékoztassák (törléshez való jog, GDPR 17. cikk),
4. Az adatfeldolgozás korlátozásának kéréséhez való jog (az adatkezelés korlátozásához való jog, GDPR18. cikk),
5. Annak joga, hogy az érintett a rá vonatkozó személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá hogy kérje ezeknek az adatoknak egy másik adatkezelőhöz történő továbbítását (az adathordozhatósághoz való jog, GDPR 20. cikk),
6. Az adatfeldolgozás elleni tiltakozás joga az adatfeldolgozás leállítása érdekében (tiltakozáshoz való jog, GDPR 21. cikk),
7. Az Ön által adott hozzájárulás tetszőleges visszavonásának joga az Ön hozzájárulása alapján folytatott adatfeldolgozás leállítása érdekében. A hozzájárulás visszavonása a visszavonást megelőzően folytatott adatfeldolgozás törvényességét nem érinti (a hozzájárulás visszavonásának joga, GDPR 7. cikk).
8. A felügyeleti hatóságnál történő panasztétel joga, amennyiben Ön úgy ítéli meg, hogy az adatfeldolgozás a GDPR rendelkezéseibe ütközik (a felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog, GDPR 77. cikk).
 
Amennyiben panasszal kíván élni, úgy a felügyeleti hatósághoz az alábbi elérhetőségeken fordulhat:
 
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
 
 
Oldal nyomtatása