Dinó Park
 Árjegyzék
 
Rendezvények
 
nyomozás
Letölthető füzet
Elárvult kis róka a Budakeszi Vadasparkban
Az apró kis rókalánynak esélye sem lett volna az életben maradásra az anyja nélkül… 
Sajnos a kis róka lány élete nem indult zökkenőmentesen, anyukája óvatlan volt, és halálra gázolta egy autó…
 
 
Az életben maradáshoz – mint oly sok mindenhez– elengedhetetlen egy jó adag szerencse. A csöppségnek, és három testvérkéjének, úgy tűnik, fényesen ragyog a szerencse csillaga, hisz a biztos halál várt volna rájuk, ha egy jószívű solymász aznap, éppen akkor nem autózik arra. Sajnos olyan „jókor” érkezett a helyszínre, hogy még látta is tragédiát, egy teherautó pecsételte meg a kis rókák sorsát. A rókamama az út alatti vízátvezető csatornába fialt, és a picik olyan hangosanvisítottak, hogy nem volt nehéz megtalálni őket.
 
 
Így került hozzánk ez a kis szőrmegombolyag, akinek a szemei a napokban nyílhattak ki… Mindenesetre most már jó kezekben van – szó szerint is – a Budakeszi Vadaspark egyik állattrénere vállalta a pótmama szerepét, így most szinte minden percüket együtt töltik. Langyos kecsketejet kap kétóránként, bizony még éjszaka is… A kis róka a körülményekhez képest remekül van, ideje nagy részét táplálkozás és szundi tölti ki, valamint az, hogy minden útjába kerülő embernek aprólékos gondossággal, diribdarabokra töri a szívét. Ebben leginkább égnek meredő szőrszálai, gomb orra, fél centis bajusza, falatnyi lábai és okosan csillogó szemei vannak segítségére. Ha puszta látványa nem volna elég, nyöszörögni is tud, méltatlanul, morcosan és cérnavékony hangon, mint egy nem is evilági teremtmény. És bár bundája még barna színű, már most rendelkezik azzal a bizonyos „rókás” ismertető jellel: ha más nem is, de a fehér folt a farka végén elárulja, hogy egy igazi, hamisíthatatlan ravaszdival van dolgunk!
 
 
Adj nevet a kis rókának!
Előre tudjuk, hogy a napokban médiasztárrá avanzsált árva kis rókánknak igen nehéz lesz nevet találnunk…
 
Hisz a mi dolgunk kiválasztani az igazit, és ez bár fölöttébb megtisztelő feladat, de igen nagy felelősséggel is jár! A kis rókalány cukiságát elnézve van egy erős sejtésünk, miszerint napokon keresztül jobbnál jobb állatnév-ötletek repkednek majd az irodában, mindenkinek lesz egy (de inkább több) kedvence, ezeket megversenyeztetjük egymással. Először kedvesen próbáljuk meggyőzni a másikat, hogy a mi választottunk sokkal jobb/találóbb/viccesebb, majd heves viták és még hangosabb érvelések közepette egyszer csak egymásra találnak a vélemények, és megszületik a NÉV.
Ihletért csak kattintsatok valamelyik fotóra, és miután lefolytatok a székről, küldhetitek az ötleteket.
 
Leadási határidő: 2013. május 20.
Cím: budakeszi.vadaspark@pprt.hu, tárgy: Róka névadó
A „keresztszülő” egy családi belépővel lesz gazdagabb.
Egy ember csak egy névvel pályázhat.
 
A kis róka - saját védelme érdekében - egyelőre még nem látható, mert még nem rendelkezik a kellő védettséggel.
2013.04.19. 13:33
nyomtatás