Dinó Park
 Árjegyzék
 
Rendezvények
 
nyomozás
Letölthető füzet
Megnyitott a Makk kuckó játszótér!
A napokban átadásra került a Budakeszi Vadaspark területén található Makk kuckó játszótér, ahová szeretettel várjuk az örökmozgó kis természetbarátokat.

 

A Magyar Fejlesztési Bank által támogatott „Makk kuckó” egy óriási tölgymakk környezetét eleveníti meg, így a tölgyek eltérő levélalakjait tartó, feliratozott oszlopoknak és a rovarokat idéző rugós játékoknak köszönhetően a gyermekek játszva tanulhatnak. A játszótér az erdő mikrokozmoszát hivatott bemutatni, vagyis amiket nem lehet megfogni – mert apró, vagy elszalad, vagy elbújik –, azzal most felnagyítva ismerkedhetnek meg a gyerekek. Mintha egy óriási nagyító alatt nézhetnénk a részleteket (gombákat, bogarakat), vagy mi magunk mentünk volna össze hirtelen. Egy hatalmas tölgymakk a mászóka bázisa, melybe kötélhágcsón és/vagy egy jókora farönkön lehet felmászni, majd egy hosszú csúszdán lecsusszanni, vagy Pókemberként tovamászni a kötélhídon.
 
 

A kisebbek kipróbálhatják, milyen érzés lenne a „rovar-rodeó”, a mesésen különleges nevű bogarak (nagyra nőtt változatának) hátára ülhetnek. Találhatunk aranyos bábrablót, verőköltő bodobácsot (ismertebb nevén suszter- bogarat), havasi cincért, hőscincért vagy a mindenki által ismert és kedvelt szarvasbogarat.

A Makk kuckó játszótér a Budakeszi Vadaspark területén, a muflon és a farkas kifutó között található a gyalogút két oldalán. 

 

2015.06.03. 15:44
nyomtatás