Dinó Park
 Árjegyzék
 
Rendezvények
 
nyomozás
Letölthető füzet
Erdei Iskola a Budakeszi Vadasparkban
Erdei Iskolai programokat kínálunk iskolás csoportoknak a Budakeszi Vadaskertben, mely közvetlenül a Budakeszi Vadaspark szomszédságában található.
A szabadban a gyermekek élményszerűen találkoznak a környezetükkel, így az iskolai ismeretanyagot ezek a programok remekül kiegészítik. A terepi programok alkalmával, a gyerekek érzékszerveire hatva, mozgás-, és ritmusjátékokkal, aktív feladatokkal keltjük fel az érdeklődésüket.

Szeretettel várjuk Önöket egy vagy több napos programjainkra.
 
 


Programlehetőségek:

1.    Nagyvadak nyomában
A Vadaskerti erdő vadlétszáma jelentős. Csoportjainkkal vadleseket keresünk fel, közben megpróbáljuk a cserkelést, nesztelen lopódzást az erdő sűrűjében. A talált nyomok és nyomminták alapján ismerkedünk meg az erdő vadjaival. Riportot készítünk egy képzeletbeli szarvas rudlival arról, hogyan is zajlik egy napjuk. Megismerkedünk táplálkozási szokásaikkal, életükkel.
Ajánlott korosztály: 7-18 éves kor

2.     Erdei kincskereső program

Ez az erdei felfedező programunk, ahol elrejtett és természetes kincseket (agancsok, óriás gombák, gubacsok, termések) találunk, nyomára bukkanunk egy rókavárnak és dagonyának.
A kincseket, érdekes helyeket, térkép segítségével keressük meg. Így ismerkedünk meg az égtájakkal, a térkép titkaival. Méréseket végzünk, gyakoroljuk a szintben gyaloglást, iránymenetet, az állomások közös megkeresését az erdőben, a tájékozódást iránytű, térkép segítségével.
Ajánlott korosztály: 10-18 éves kor

3.    Az Élő Föld
Ezen program kérdései, hogy: Kik élnek a fölben? Mely állatoknak van földben a házuk? Felfedezzük az apró élőlények rejtőzködési helyét, a rágcsálók búvóhelyeit és becserkeljük a rókavárat.
A gyerekek „talajlétra” készítésével ismerkednek a növények és a talaj körforgásával. A meredek oldalakon a gyakorlati talajvédelemben vehetnek aktívan részt, egy „eróziós játék” keretében. Faág hálózatot építünk közösen, ami később a föld védelmét, képzését segíti elő.
Ajánlott korosztály: 6-12 éves kor

4.    Erdei akadálypálya

Az erdei akadálypálya mozgáskoordinációt, finommotorikát és nagymozgást fejlesztő foglalkozás. Ügyességi feladatok során célba dobunk „faodúba”, fatuskóra, egyensúlyozunk farönkön, fatuskókon, slackline-on. Próbára tesszük a reflexeinket, hogy az odvas ágból kigördülő diót eltaláltjuk-e. Majd a csoport bekötött szemmel halad a fák között egy vezető kötél segítségével, miközben érdekességekre akad. A programot egy közösségépítő meglepetés feladattal zárjuk.
Ajánlott korosztály: 6-12 éves kor

5.    Vadnyom követő tájfutás

Egy aktívabb program keretében tájfutásra invitáljuk a gyerekeket erdei állatok nyomában. Itt nem csak a gyorsaság számít, hanem az is hogy megtaláljuk az elrejtett tájfutó bójákat. Állatok nyomával megjelölt szalagok vezetnek az egyes állomásokhoz, ahol az adott nyomot kartonra pecsételhetik a gyerekek. A pálya teljesítésével elkészül minden résztvevőnek a saját nyomgyűjteményük. Mikor mindenki célba ért, megbeszéljük, hogy hogyan tájékozódnak az állatok, hogyan szaladnak a különböző állatfajok, illetve hogyan pihennek.
Ajánlott korosztály: 6-12 éves kor

6.    Faóriások
Az öreg fák, mint az erdő életközpontjai. Ezen program keretében megismerkedünk az erdő szintjeivel, jellegzetes őshonos fa fajokkal. Választ keresünk kérdésekre: Melyek a legnagyobb fák, Magyarországon, Budapesten? Hogyan tudjuk megmérni magasságukat? Hány évesek lehetnek? Hogyan lehet fölmászni egy fa tetejére?
Ajánlott korosztály: 7-18 éves kor

7.    Erdei alkotóműhely
Ahol lehetőség nyílik egyedi emlékmedál, vagy festett fa manó készítésére. Fűrészelünk, csiszolunk, fúrunk, és díszítünk, miközben megismerkedünk a fa részeivel, fontosabb fafajok fájának tulajdonságaival. Varázslófát készítünk, mellyel mindenki megtanul varázsolni.
Ajánlott korosztály: 7-12 éves kor


A programok időtartama: 2-3 óra
A programok ára: 2.000,- Ft/fő, mely tartalmazza a vadasparki belépő árát.

A programokra előzetes regisztráció szükséges:
budakeszi.vadaspark@bkvp.hu, Szabó Miklós 06-20-984-6402
 
 
2015.09.22. 11:38
nyomtatás