Dinó Park
 Árjegyzék
 
Rendezvények
 
nyomozás
Letölthető füzet
Kalandpark Tanösvény...
A Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft. és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésével létrejött Magyarország első kalandparkba épített tanösvénye.  
A Budakeszi Vadaspark célja, hogy bemutassa a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült élővilágot. A minket körülvevő természeti értékek bemutatásának leghatékonyabb módja, ha játszva találkozhatnak a látogatók az ismeretekkel. Így fogalmazódott meg a gondolat, hogy a Budakeszi Kalandpark pályáit megtöltsük játékost tartalommal, így nem csak egy aktív élménnyel, hanem hasznos tudással is gazdagodnak a kalandpark vendégei. 

A két tanösvény célja a madárbarát eszközök bemutatása, valamint a fatörzsek és lombkoronák élővilágának megismertetése. A kisebbek a Kalandpark B pályáján haladva megismerkedhetnek Pele Pali történetével, a nagyobbak pedig a D pályán tudhatnak meg rengeteg érdekességet a madarak világából. Így nem csak ügyességüket próbálhatják ki, de játszva tanulhatnak a hazánkban élő madarakról, és fafajtákról is. A két tanösvény összesen 23 madárfajról és 3 hazánkban élő pelefajról nyújt információkat, szemléltetve 8 mesterséges költőládát is. 
 

 
Pele pálya (140 cm alatti gyerekeknek):
  • Pele Pali történetén keresztül mutatjuk be a gyerekeknek a madarak fészkelési szokásait
  • a pelék ügyességével másznak a gyerekek a pályán és követik Pele Pali útját, aki új otthont keres magának
  • a pálya nem csak a gyerekek mászó technikáját erősíti, hanem a játékos feladatok révén fejleszti a figyelmüket és bővíti az ismeretüket
 

 
Sólyom pálya (nagyobbaknak, felnőtteknek):
  • 15 tábla vezeti be a kalandozókat a madarak rejtett világába
  • elgondolkodtató és érdekes kérdésekre kereshetjük a választ minden egyes állomáson 
  • megtapasztalhatjuk, hogy milyen lehet a madarak élete a lombkorona magasságában, „madártávlatból” tekinthetünk az alattunk lévőkre
  • feltárja előttünk a madarak világát és a figyelmünket a körülöttünk lévő tollas barátainkra irányítja.

Meg tudod mondani, mekkora egy nagy tarkaharkály nyelve? Láttál már madarat szitálni? Tudtad, hogy a somból finom lekvárt is lehet készíteni? Vajon honnan kapta a nevét a macskabagoly? Hány évig él egy sarki csér? Ha szeretnél választ találni ezekre és még sok hasonló érdekes kérdésre, akkor gyere és járd végig a Kalandpark különleges tanösvényeit!
 
2016.04.23. 19:52
nyomtatás