Dinó Park
 Árjegyzék
 
Rendezvények
 
nyomozás
Letölthető füzet
Az év ökoturisztikai létesítményei között díjazták a Budakeszi Vadasparkot is
A Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán a Budakeszi Vadaspark harmadik helyezett lett, így használhatja „Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2016” címet. 
Szeptember 27-én, a Turizmus Világnapján, a budapesti Larus Rendezvényközpontban került sor „Az év ökoturisztikai létesítménye” pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére és díjkiosztójára. A díjakat dr. Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár és Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatója adták át.
 

Forrás: Földművelésügyi Minisztérium/Takács András Attila
 
 
A Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat természetes élőhelyükön bemutató Budakeszi Vadaspark „Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2016” címért volt versenyben, és végül a két, megosztott első helyezett (Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont, Pörbölyi Ökoturisztikai Központ) mögött, a harmadik helyen végzett.

Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója a díjátadón elmondta:Nagy öröm és hatalmas megtiszteltetés ez a rangos elismerés, egyben fontos szakmai visszajelzés is, hogy a Vadasparkban az elmúlt évek során véghezvitt munka nagyon jó irányba halad. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a vadasparki funkciókon túl valódi, szolgáltatásait és infrastruktúráját tekintve, modern és vonzó családi kikapcsolódást nyújtó ökoturisztikai központ legyünk. A zsűri külön kiemelte tematikus előadásainkat és a közelmúltbéli fejlesztéseinket, például az Interaktív Tanösvényt, a Kalandpark Tanösvényt és a Makk kuckó játszóteret is, amelyekkel aktívan hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a Vadaspark ökoturisztikai eszközökkel támogassa a környezetvédelmi és kulturális ismeretek terjesztését, a környezet és az állatvilág iránt tanúsított felelősségteljes magatartás kialakítását, és a természeti értékeink megőrzését.
 


A pályázatról

„Az év ökoturisztikai létesítménye” pályázatra összesen 12 pályamunka érkezett, amelyeket a lebonyolításban közreműködő szervezetek delegáltjaiból álló szakmai munkacsoport bírált el. Az előzetes értékelés során a bírálóbizottság vizsgálta, hogy a létesítmények mennyire felelnek meg az ökoturizmus alapelveinek: pontozták többek között a természeti és kulturális erőforrások fenntartható használatát, a résztvevők számára nyújtott autentikus élményeket, a terület értékeinek alapos és élményszerű megismertetését, illetve a létesítmény tudatosan oktató és szemléletformáló szerepét is. A második fordulóba jutott pályázatokat helyszínbejárás során értékelték, látogató- és családbarát jellegük figyelembevétele alapján.
2016.09.28. 10:53
nyomtatás