Dinó Park
 Árjegyzék
 
Rendezvények
 
nyomozás
Letölthető füzet
Mangalica bébik a Budakeszi Vadasparkban
A Budakeszi Vadaspark Parasztudvarához közelítve újfajta hangok üthetik meg a vadasparki látogatók füleit, a mangalica koca ugyanis ezekben a pillanatokban is büszkén szoptatja hat újszülött malackáját. A kunkori farkú picinyek jelenlegi legkedvesebb időtöltése az életben maradáshoz elengedhetetlen anyatej minél nagyobb mennyiségben történő fogyasztása. 
A csöppségek világra jöttével a látogatók vadasparki körülmények között tanulmányozhatják a Magyarországon őshonos, világhírű sertésféle kicsinyeinek viselkedését, egyben bepillanthatnak „családi életükbe” is, míg ezek a csíkos apróságok, az anyakoca szeme fényei, színt visznek a Budakeszi Vadaspark Pici Tanyájának életébe. 

A mangalica a hazánkban korábban őshonos bakonyi és szalontai fajták, a birtokosok által beszerzett mangalitza és a vaddisznó keveredéséből jött létre. A juhokhoz hasonlóan vastag, gyapjú kabát szerű, hullámos szőr borítja testét, ami rajta kívül csak a régebben már kihalt Lincolnshire-féle göndör „bevonatú” angliai sertésre volt jellemző.
 
 
2017.08.20. 18:56
nyomtatás