Dinó Park
 Árjegyzék
 
Rendezvények
 
nyomozás
Letölthető füzet
Medve-les a Budakeszi Vadasparkban
A Budakeszi Vadasparkba látogatók február 4-én, vasárnap, részesei lehetnek egy lélegzetelállító meteorológiai kísérletnek: a közös medve-les keretein belül testközelből tapasztalhatják meg a Budakeszi Vadaspark két medvéje, Romulus és Tibor időjós képességeit. Az „árnyékvadászaton” kívül állattréningek és szakvezetéssel egybekötött kisragadozó etetés is várja az érdeklődőket. A vasárnapi programok a belépő árán felül ingyenesen látogathatók! 
A népi hagyomány szerint február elején, ha a téli álmából frissen ébredő medve kijön a barlangjából és a napos időnek köszönhetően meglátja az árnyékát, akkor bizony újra bekuckózik, mert még hosszúnak ígérkezik a tél. Viszont, ha a medve felhős, borús időre ébred, akkor hamarosan beköszönt a várva-várt tavasz. 

Vajon a Budakeszi Vadaspark két mackója, Romulus és Tibor meglátja az árnyékát? Mi áll ennek a hagyománynak a hátterében? Február 4-én, vasárnap a Budakeszi Vadasparkba látogatók maradéktalanul megkapják a választ a feltett kérdéseikre, de a Medve-les nap további izgalmas programokkal is kecsegtet. Az elmaradhatatlan látványetetések és állattréningek kiegészülnek egy egész napos Klíma Kalanddal is, aminek keretein belül a résztvevők különböző elgondolkodtató, készségfejlesztő módszerek alkalmazásával tanulhatnak a klímaváltozásról.

A Medve-les részletes programja:

10:00 Klíma Kaland: játékos ismeretek a legkisebbeknek
10:00 Állattréning (mosómedve)
11:00 Időjós állatok – előadással egybekötött medve látványetetés
13:00 Időjós állatok – előadással egybekötött medve látványetetés
14:30 Szakvezetéssel egybekötött kisragadozó etetés
 
 
2018.01.31. 19:46
nyomtatás