Dinó Park
 Árjegyzék
 
Rendezvények
 
nyomozás
Letölthető füzet
Húsvéti sokadalom a Budakeszi Vadasparkban!
A Budakeszi Vadaspark igazi kisállat-sereglettel ünnepli a húsvétot: az újszülött kiskecskék, az újabb őstulok borjú és a vadmalac sokadalom érkezése természetesen időszerű volt, azonban az idei évben igazán stílusosra sikeredett. A hétvégén odalátogatóknak így nemcsak a végre megérkező tavaszi hangulat, de a húsvéti ünnepkörbe beleillő kisállatok sokasága is garantált. A vadaspark szakemberei azonban felhívják a figyelmet, hogy otthonra még húsvétkor is csak akkor szabad nyuszit vásárolni, ha annak gondozását hosszú távon is komolyan vállalja az ember! 
A tavasz immár visszafordíthatatlanul beköszöntött, amit mi sem bizonyít jobban, mint a Budakeszi Vadaspark március végi bébibummja. A szemfüles érdeklődők húsvéti kikapcsolódás gyanánt pihe-puha, örökké virgonc kiskecskékkel, csíkos vadmalacokkal, és egy újabb, karamellszínű őstulok borjúval ismerkedhetnek meg, aminél szebb ajándék jelenleg nehezen elképzelhető. A kismalacok ráadásul már elkezdték aktívan felfedezni az őket körülvevő környezetet és alkalmanként a kifutón kívülre is kimerészkednek, ezért a gondozók arra kérik a lelkes látogatókat, hogy bármennyire is kecsegtető, ne próbálják megsimogatni, vagy megfogni őket, mert ezt a kocák zokon veszik. 
 
 

Az utódok érkezésével párhuzamosan ismét időszerű felhívni a figyelmet arra is, hogy a húsvét közeledtével szokásosan hatalmasra nő az igény a pihe-puha állatok, de elsősorban a tapsifülesek iránt. Ezekben a hetekben sok szülő dönt úgy, hogy a gyerkőce örömét szem előtt tartva házinyúl vásárlására adja a fejét. Ám a húsvéti időszak végeztével, az „ünnepi köd” felszállása után, ott marad egy háziállat, amit gondozni kell, aminek megfelelő ellátásra és helyre van szüksége; egy háziállat, ami után takarítani kell, amit be kell oltani, és ami olykor bizony meg is betegedhet. 
 

 
A kisállatok tartása komoly felelősséggel jár, ezért a Budakeszi Vadaspark arra kéri az állatrajongókat és a természetkedvelőket, hogy vásárlás helyett inkább látogassák meg az újszülött picinyeket, és a Pici Tanyán élő nyuszikat, akikkel kötetlenül és gondtalanul érezhetik jól magukat a gyermekek. 
 

 
A házinyulak tartásának legfontosabb szabályairól bővebben a Budakeszi Vadaspark vonatkozó „A hét állata” videójából is lehet tájékozódni:
2018.03.29. 20:43
nyomtatás