Dinó Park
 Árjegyzék
 
Rendezvények
 
nyomozás
Letölthető füzet
Állatkertek Éjszakája 2018
Hetedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, amelyhez ebben az évben országszerte 12 állatkert csatlakozott, köztük a Budakeszi Vadaspark is. A nagyközönséget mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és más, a szokásos állatkerti látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják augusztus 31-én, a nyár utolsó péntek estéjén. 
Az ország 11 településén, összesen 12 állatkertben várják az érdeklődőket az VII. Állatkertek Éjszakáján, amely augusztus 31-én, azaz a nyár utolsó péntekén kerül megrendezésre. Ezen az estén Budakeszin a Budakeszi Vadaspark, Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium, Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, Győrött a Xantus János Állatkert, Jászberényben a Jászberényi Állat- és Növénykert, Kecskeméten a Kecskeméti Vadaskert, Miskolcon a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, Pécsett a Pécsi Állatkert, Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum, Szegeden a Szegedi Vadaspark, Veresegyházán pedig a Medveotthon kínál különleges programokat a nagyközönségnek. 

A Budakeszi Vadaspark különleges, szakvezetéssel egybekötött éjszakai kirándulásra invitálja a látogatókat. A napnyugta után induló túrákon az érdeklődők betekintést nyerhetnek az éjjeli állatok titkos és kalandos életébe. Hasonló izgalmakat rejt az erre az alkalomra kialakított  Vakkaraván ügyességi pálya, amin végigjárva bárki megismerkedhet az éjszakai erdő rejtett kincseivel. A Tapi-zoo interaktív játszópultnál a vállalkozó szelleműek próbára tehetik érzékszerveik kifinomultságát, így megtapasztalva az állatok éjszaki üzemmódját. A Pangea Egyesület pedig a természetvédelem és az éjszakai állatvilág rejtett és érdekes összefüggéseit világítja meg.
Ezen az estén a kapukat 19.00 órakor nyitjuk ki, belépőt 22.00-ig lehet vásárolni. Legkésőbb 23.00-kor az állatok nyugovóra térnek, ekkorra utolsó látogatónknak is el kell hagynia a Vadaspark területét. Az Állatkertek Éjszakájára a normál belépők mellett váltható kombinált jegy, amellyel a Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állat- és Növénykert, illetve a Tropicarium is meglátogatható pénteken, illetve szombat-vasárnap. A kombinált gyermek belépőjegy (2-14 éves korig) 3200 forint, felnőtt jegy (14 éves kortól) 4200 forint.
A program főbb időpontjai:
19.00 Kapunyitás 19.00-24.00 Pangea és Tapi-Zoo
19.15 Szakvezetés
19.30 Medve látványetetés
19.45 Állati jó bemutató
20.00 Farkas látványetetés
20.00 Vakkaraván
20.30 Hiúz látványetetés
21.00 Róka látványetetés
21.00 Állati jó bemutató
21.30 Sakál látványetetés
21.30 Vakkaraván
22.00 Szakvezetés (pénztár bezár)
 
2018.08.10. 17:15
nyomtatás