Dinó Park
 Árjegyzék
 
Rendezvények
 
nyomozás
Letölthető füzet
Mozgó Piac a Budakeszi Vadasparkban
A Budakeszi Vadaspark november 2-án (pénteken) ismét otthont ad a Mozgó Piac nevű kezdeményezésnek, ami sokféle organikus termékkel népszerűsíti a hazai ökogazdálkodást. A Mozgó Piac kínálta termelői ínyencségeknél jobbat, aligha lehet kívánni egy őszi túra közben. E mellett természetesen izgalmas látványetetések és kisállat tréningek is várják a látogatókat. A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatóak. 
 A 2014 elején alapított Mozgó Piac programot önkéntesek álmodták meg, és 2015 nyarán, a Budakeszi Vadasparkot alapító Pilisi Parkerdő Zrt-vel együttműködésben került ki először a szabad ég alá, méghozzá a Hidegvölgyi Erdészlak parkjába. A tudatos fogyasztást és a természetes eredetű élelmiszereket népszerűsítő, az ökológiai lábnyomunk méretét csökkentő kezdeményezés azzal a céllal költözik ki a Budakeszi Vadasparkba is, hogy a természetjáró és erdőkedvelő kirándulók, illetve Budakeszi és környékének lakosai is megismerjék az erdő-mező kincseit, közvetlenül a termelőktől vásárolhassanak adalékanyag mentes kis- és őstermelői termékeket. Hiszen itt is érvényes az erdei piacok jelmondata: „Kóstolj és kirándulj!”
 
A Mozgó Piac kínálta termelői finomságok böngészése és kóstolgatása mellett az érdeklődők állattréningeken és látványetetéseken is részt vehetnek, ami garantálja a hosszú hétvégén, a tartalmas Budakeszi vadasparki élményt.
 
 
Részletes program:
 
10:00-16:00 – Mozgó Piac (termelői finomságok kóstolójával egybekötött szabadtéri vásár)
 
10:00 – Mosómedve tréning
 
11:00 – Medve látványetetés
 
11:15 – Farkas látványetetés
 
13:00 – Sakál tréning
 
15:00 – Kisragadozó látványetetés
2018.10.30. 15:39
nyomtatás