Dinó Park
 Árjegyzék
 
Rendezvények
 
nyomozás
Letölthető füzet
Hírek
Tölts el egy éjszakát a Budakeszi Vadasparkban!
2018.09.04.
Szeretnéd tudni, hogy mi történik éjszaka a Budakeszi Vadasparkban? Kíváncsi vagy, hogy mit csinálnak a vadasparki állatok, miután lemegy a nap? Ha igen, és nem félsz a sötétben, gyere el szeptemberben és októberben péntek esténként a Budakeszi Vadaspark éjszakai szakvezetéseinek egyikére, és vesd bele magad az éjszakai élet titkaiba – egy kicsit másképp. 
III. Erdővarázs Családi Nap: erdei forgatag a fővárosban
2018.09.14.
Budapest, 2018. szeptember 12. – A magyar erdők idén is beköltöznek Budapest belvárosába! A III. Erdővarázs Családi Napon, 2018. szeptember 21-22-én az állami erdőgazdaságok a Szabadság térre várják mindazokat, akik kíváncsiak a hazai erdők értékeire, és az erdészek különleges munkájára. A főleg családoknak szóló ismeretterjesztő programokat változatos színpadi előadások kísérik, fellép többek között Szalóki Ági, a Rutkai Bori Banda, a Csörömpölők Együttes és a Kifli Zenekar, de állatbemutatók, óriásbábok és lábbábos színház, valamint a Kaposvári Roxínház bemutatója is megtekinthető a mindenki számára ingyenes rendezvényen. 
Budakeszi Vadaspark, az erdei tudástér
2018.09.20.
A Budakeszi Vadaspark közel negyven éve működik, azonban fejlődése és népszerűsége a mai napig töretlen. Az állatkifutók mellett folyamatosan újabb interaktív táblákkal, tematikus játszóterekkel, valamint tanösvényekkel bővül a Vadaspark, melyeknek ugyanaz a célja: változatos és játékos módon átadni az erdei környezettel kapcsolatos tudásanyagot a fiatalabb és idősebb generáció számára egyaránt. De vajon mi kellett ahhoz, hogy a Budakeszi Vadaspark egy komplex, családi és szórakoztató ökoturisztikai látogatóközponttá válhasson? 
Kecske bemutató a Budakeszi Vadasparkban
2018.09.20.
Vajon mivel és hogyan motiválható egy kecske? Valóban igaz, hogy legendás az egyensúlyérzékük? Hogyan kell helyesen megfejni őket és mennyi tejet adnak? Ezekre és még számos kérdésre kaphatnak választ azok, akik ellátogatnak szeptember 22-én (szombaton) a Budakeszi Vadasparkba és végignézik a kecske bemutatót. A 13 órakor kezdődő program mellett állattréningek és a színpadon Állatijó Bemutatók is várják az érdeklődőket, a programok a belépő árán felül ingyenesen látogathatók. 
Az állatok is tréningeznek a Budakeszi Vadasparkban
2018.07.23.
Gondolkoztál már azon, hogy mivel motiválható egy állat? Érdekel, hogy a rókákat hogyan lehet leülésre tanítani? Tudni szeretnéd, hogy a vadmacska mivel csalogatható be egy dobozba? Netalántán láttad már a Budakeszi Vadaspark állattréningjeinek egyikét, és kíváncsi vagy, mi zajlik a színfalak mögött? Ha igen, akkor jó helyen jársz, mert a Budakeszi Vadaspark egy vadasparki kulisszatitkokat, és a vadasparki szakemberek munkáját bemutató interjúsorozatot indít. 
Programok 2018
2018.01.16.
 
Ne etessük a vízimadarakat!
2018.07.26.
A madár- és természetvédelmi szervezetek világszerte küzdenek a vízimadarak etetése ellen, ami valójában az egyik legkárosabb dolog, amit a vadon élő állatokkal tehetünk. A Budakeszi Vadaspark is felhívja a természet- és állatrajongók figyelmét, hogy a nyári időszakban általános gyakorlatnak minősülő, és alapvetően jó szándékú vízimadár-etetés nem csak az érintett állatok egészsége, de vizeink egyensúlyának megőrzése szempontjából is káros. 
Felhívás!
2018.09.04.
 Szeptember 8.-án, (szombaton), a Budakeszi Vadaspark melletti Szilfa tisztáson, illetve a park körül tartott rendezvény miatt, limitált parkoló hely áll rendelkezésre, vendégeink számára.
Látogatóinkat ezért arra kérjük, hogy aki teheti, a vadaspark megközelítéséhez válassza a tömegközlekedést, illetve a Szanatórium mellett található ingyenes parkolót.
Tűzvédelmi Nap a Budakeszi Vadasparkban
2018.08.22.
 
A Budakeszi Vadaspark a FIRELIFE Erdőtűz Megelőzési Programmal közösen augusztus 25-én, szombaton ismét megrendezi az ősz eleji Tűzvédelmi Napot. Az érdeklődők ezen a napon informatív, játékos vetélkedőn ismerkedhetnek meg az erdőtűz-megelőzés legfontosabb szabályaival, amik betartásával jelentősen csökkenthető a 99%-ban gondatlanságból és ismerethiányból bekövetkező erdőtüzek száma. A Tűzvédelmi Nap programja 9:30-16:30-ig tart, melyen a részvétel a vadasparki belépőjegy árán felül ingyenes!
 
Idén is lesz Állatkertek Éjszakája a Budakeszi Vadasparkban
2018.08.22.
Az idei nyár utolsó napján, azaz augusztus 31-én, pénteken ismét megrendezik az Állatkertek Éjszakáját, amihez a Budakeszi Vadaspark újból csatlakozik. A vadaspark munkatársai már teljes gőzzel készülnek az egész estés eseményre, melyre különleges éjszakai szakvezetéseket, látványetetéseket és Állatijó Bemutatót szerveznek a látogatóknak. A zseblámpát és a kíváncsiságot senki ne felejtse otthon! 
Legyél türelmes és higgadt, ha állatgondozó szeretnél lenni
2018.08.13.
Szeretnéd megtudni, milyen rejtélyeket tartogat a vadasparki állatgondozók munkája? Hogy milyen érdekes tapasztalatokat gyűjtenek az állatok között dolgozva? Vajon hogyan lehet megetetni a veszélyes ragadozókat? Esetleg magad is nevelsz állatot, vagy kacérkodtál a gondozói munka gondolatával? A Budakeszi Vadaspark életét bemutató interjúsorozat második részében Halassy Gabriella állatgondozó avat be nem mindennapi munkájuk titkos részleteibe.
 
Meséld el kérlek, hogy milyen feladatkörei vannak egy vadasparki állatgondozónak! Miből áll a „gondozási” folyamat, és melyik részét kedveled legjobban?
Állatkertek Éjszakája 2018
2018.08.10.
Hetedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, amelyhez ebben az évben országszerte 12 állatkert csatlakozott, köztük a Budakeszi Vadaspark is. A nagyközönséget mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és más, a szokásos állatkerti látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják augusztus 31-én, a nyár utolsó péntek estéjén. 
Az állatok is szeretnek fagyizni a kánikulában!
2018.08.05.
Az állatokat is hasonlóan megviseli a tartós hőség, mint minket embereket. A tomboló kánikulában a Budakeszi Vadaspark állatgondozói éppen ezért jégbe fagyott gyümölcsválogatással könnyítik meg a vadaspark lakóinak életét. A hűsítő finomságok nem csak ínycsiklandó csemegeként szolgálnak, de a nyári melegben a könnyen felboruló vízháztartást is stabilizálják, amire kiemelt figyelmet kell fordítani az otthoni kedvencek esetében is. 
Mobilfizetéssel lehet jegyet venni a Budakeszi Vadasparkba
2018.07.06.
Újabb intelligens szolgáltatással bővül a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer, a látogatók már sorban állás nélkül is tudnak belépőjegyet vásárolni a Budakeszi Vadasparkba. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NM Zrt.) új szolgáltatása a mobilfizetéssel történő belépőjegy vásárlás. Az NM Zrt. szolgáltatásán keresztül a Budakeszi Vadasparkba látogatók a jegypénztári sorban állást kikerülve, kényelmesen, elektronikus úton vehetik meg a belépőjegyüket.
 
 
Már csak két hónapig…
2018.07.06.
… láthatóak, a Budakeszi Vadaspark és az Erdőzúgás Magazin közös, „Erdő – a minket körülölelő természeti környezet” címmel indított rajzpályázatára beküldött alkotások, amikből szabadtéri kiállítást nyitottak a vadasparkban.
 
 
Színes dámborjak születtek a Budakeszi Vadasparkban
2018.06.21.
Budakeszi, 2018. június 20. – A Budakeszi Vadaspark a június elejét is baby-boommal köszöntötte: először egy kuriózumnak számító, éjfekete dámborjú látta meg a napvilágot, pár nappal később pedig két terrakotta színű csöppséggel bővült a vadaspark dámállománya. A gondoskodó tehenek ugyan még féltő gonddal takargatják a kíváncsi szemek elől a kicsiket, de a kitartó és figyelmes várakozók már megleshetik a sokszínű csapatot.
Hogyan tegyük elviselhetővé kedvenc állataink számára a változékony időjárást?
2018.06.14.
Visszafordíthatatlanul beköszöntött a nyári időjárás, ami a kánikula mellett ráadásul óriási viharokkal is jár. A változékony időjárás nemcsak az embereket, de a velük élő állatokat is megviseli. A Budakeszi Vadaspark szakemberei éppen ezért olyan hasznos tippeket gyűjtöttek össze a kis kedvencek védelmének érdekében, amiket mindenképpen érdemes szem előtt tartani a tomboló viharokkal tarkított hőségben. 
Környezetvédelmi Világnap a Budakeszi Vadasparkban
2018.05.31.
Budakeszi, 2018. május 31. – A minden évben június 5-én tartott Környezetvédelmi Világnap apropóján a Budakeszi Vadaspark június 2-án (szombaton) a szokott játékos ismeretterjesztő foglalkozásokon és bemutatókon túl egy különleges, környezetbarát előadással várja a természet- és állatszeretőket. A programokon való részvétel a vadasparki belépő megváltásán túl ingyenes. 
Felhívás!
2018.05.25.
Június 10-én, (vasárnap), a Budakeszi Vadaspark melletti Szilfa tisztáson tartott rendezvény miatt, limitált parkoló hely áll rendelkezésre, vendégeink számára.
Gyereknap szarvasgyerekekkel a Budakeszi Vadasparkban
2018.05.25.
Budakeszi, 2018. május 24. – Egészen különleges élményben lesz része azoknak, akik május 27-én (vasárnap) ellátogatnak a Budakeszi Vadaspark gyereknapi programjaira: a vadasparki fák lombja alatt ugyanis a jeles nap előtt három gímszarvas borjú látott napvilágot! A kis és nagy vendégek tehát nemcsak játékos ismeretterjesztő programokon vehetnek részt, hanem tanúi lehetnek a szarvasborjúk első lépéseinek, és testközelből figyelhetik meg a picinyek viselkedését, gyereknapi időtöltését. A vadaspark különleges ajándéka továbbá, hogy ezen a napon a 14 év alatti látogatók jelképes, 200 forintos belépődíj mellett látogathatják a vadasparkot! 
Rendezvények a Budakeszi Vadaspark szomszédságában
2018.05.25.
A Budakeszi Vadaspark környékén, a Kalandparkban és a Szilfa tisztáson, az elkövetkező időszakban számos zártkörű rendezvény kerül megrendezésre. Ezért, bizonyos napokon azok korlátozottan lesznek látogathatóak. Május 27.-én, a Szilfa tisztáson, a gyereknapi program regisztrációhoz kötött, június 2.-án és június 10.-én pedig zártkörűek lesznek a rendezvények. Ezekben az időpontokban privát programok szervezése nem lehetséges a Szilfa tisztáson. Az alábbi időszakokban lesz lezárva a két helyszín. 
Nyílt nap a Budakeszi Vadasparkban!
2018.05.17.
 Budakeszi, 2018. május 17. – A Budakeszi Vadasparkba látogatók május 19-én, szombaton, egy izgalmas nyílt napon nyerhetnek bepillantást a vadasparki élet kulisszatitkaiba. A szakemberek egy különleges előadással készülnek, valamint aprólékosan bemutatják, hogy milyen sokrétű gondoskodással vesznek körbe egy esetleges új jövevényt a vadasparkban, az állat beköltözésének első lépéseitől kezdve egészen a látványetetésig. A szakmai programon kívül állat tréningek és izgalmas játékok is várják az érdeklődőket. A programok a belépőjegy árán felül ingyenesek látogathatók!
Önkénteseket keresünk
2018.05.16.
A Budakeszi Vadaspark a Vackor Napközis Tábora, olyan önkénteseket keres, akik: betöltötték a 18. életévüket, vállalják, hogy az egyhetes, hétfőtől péntekig tartó turnusokon mindennap és végig, azaz 8:30-16:30-ig részt tudnak venni, és lehetőleg rendelkeznek már táboroztatási tapasztalattal.
 
 
Madarak és Fák Napja a Budakeszi Vadasparkban
2018.05.09.
Budakeszi, 2018. május 9. – A Budakeszi Vadaspark az Erdőzúgás Magazinnal közös rajzpályázatának díjátadó eseményével egybekötve ünnepli a Madarak és Fák Napját május 12-én, szombaton. A Budakeszi Vadasparkban a jeles esemény alkalmából egész napos játékos, interaktív előadások és programok várják a látogatókat, miközben a díjazottak rajzaiból készült kiállítást is szemügyre lehet venni. Az ünnepi programok mellett a vadasparktól megszokott látványetetések és Állatijó Bemutatók is színesítik a napot. A programok a belépőjegy árán felül ismét ingyenesen látogathatók!
 
 
Denevérekről tanulhatunk a Budakeszi Vadasparkban
2018.05.04.
A Budakeszi Vadasparkba látogatók május 6-án, vasárnap, a denevérek világával ismerkedhetnek meg testközelből. A 9:00-17:00-ig tartó programkavalkád során többek között a denevérkutatás rejtelmeibe és a denevérek különös életébe pillanthatnak bele az érdeklődők, de a szakmai programok mellett a szervezők egész napos nyomozós játékkal és élőállat-bemutatóval is készülnek. A programok a belépőjegy árán felül természetesen ingyenesen látogathatók!
Vadászati Kulturális Nap a Budakeszi Vadasparkban
2018.04.26.
A Budakeszi Vadasparkba látogatók április 28-án, szombaton, a vadászat hagyományaival ismerkedhetnek meg testközelből. A szervezők a Vadászati Kulturális Egyesülettel karöltve, interaktív módon mutatják be az érdeklődőknek azt a több évszázados munkát, amit a vadászati szakemberek a magyar kultúra szerves részeként végeznek. Az egész napos vadászati vetélkedő mellett solymászati bemutató, kisállat tréningek és természetesen a vadasparktól megszokott Állatijó Bemutatók is várják a látogatókat. A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatók!
Föld Napja a Budakeszi Vadasparkban
2018.04.19.
A Budakeszi Vadaspark április 21-én, szombaton a Föld Napja apropóján egy fergeteges, és hasznos tudásanyagban gazdag ünneplésre hívja a bolygónk sokszínűségét és természeti egyensúlyát megóvni vágyó természetkedvelőket. Az izgalmas kisállat tréningek és a madárgyűrűzési bemutató mellett a környezeti nevelésben élenjáró Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület játékos programokkal készül, emellett a látogatók egy egész napos „Klíma-kalandon” vehetnek részt, és a Pilis-Budai Kutyamentő Egyesülettel is találkozhatnak. A programok a belépőjegy árán felül természetesen ingyenesek.
Vackor Napközis Tábor 2018
2018.04.17.
A Budakeszi Vadaspark 2018 nyarán napközis tábort szervez olyan általános iskolás gyermekek részére, akik érdeklődve fordulnak a természetismeret, az állatvilág, és az erdei kalandok felé.
NE nyúlj hozzá!
2018.04.15.
A tavasz beköszöntével és a természet újjászületésével az „erdei bölcsődék” is egyre népesebbé válnak, így túrázás, kirándulás során mind gyakrabban lehet kis vadállatokra bukkanni. A Budakeszi Vadaspark munkatársainál épp a napokban adtak le egy erdőben „talált” kis vadmalacot, egy nyestkölyköt és egy kismókust, de a vadonban talált őzgida, madárfióka, vagy kis sün sem ritka ilyenkor. Az újszülötteket jelenleg édesanyjuk helyett a vadaspark munkatársai nevelgetik és kecsketejjel táplálják, ami jócskán eltér a természet rendjétől. A Budakeszi Vadaspark ezért mindenkit arra kér, hogy ne szedje össze az árvának hitt kisállatokat.
Kecske Torna a Budakeszi Vadasparkban
2018.04.11.
Vajon mivel motiválható egy kecske? Át tud ugrani egy karikán? Valóban igaz a kecskék legendás egyensúlyérzéke? Igaz, hogy mindegyikük porondra termett? Ezekre és még számos kérdésre kaphatnak választ azok, akik ellátogatnak május 5-én (szombaton) a Budakeszi Vadasparkba és végignézik a kecske tornák egyikét. A dupla kecskeügyességi bemutató mellett Állatijó Bemutatók is várják az érdeklődőket, a programok a belépő árán felül ingyenesen látogathatók. 
Életrevaló muflonok láttak napvilágot a Budakeszi Vadasparkban!
2018.04.09.
Az április épphogy csak átlépte a Budakeszi Vadaspark küszöbét, de a muflonok kifutóján máris megjelent három kíváncsi csöppség. A muflonok násza október és december közé esik, az átlagosan 21 hetes vemhességet követően pedig március és május között érkeznek meg a kicsinyek. A muflonbárányok kicsit félénkek, de mosolygósak, s társaikhoz hasonlóan egységesen szürkés-halványbarna bundát viselnek. 
Húsvéti sokadalom a Budakeszi Vadasparkban!
2018.03.29.
A Budakeszi Vadaspark igazi kisállat-sereglettel ünnepli a húsvétot: az újszülött kiskecskék, az újabb őstulok borjú és a vadmalac sokadalom érkezése természetesen időszerű volt, azonban az idei évben igazán stílusosra sikeredett. A hétvégén odalátogatóknak így nemcsak a végre megérkező tavaszi hangulat, de a húsvéti ünnepkörbe beleillő kisállatok sokasága is garantált. A vadaspark szakemberei azonban felhívják a figyelmet, hogy otthonra még húsvétkor is csak akkor szabad nyuszit vásárolni, ha annak gondozását hosszú távon is komolyan vállalja az ember! 
Gyümölcsoltó nap
2018.03.22.
A Budakeszi Vadasparkban március 24-én, szombaton, immár negyedik éve tartják meg a Gyümölcsoltó Boldogasszony napját, amelyen szakember avatja be a látogatókat a gyümölcsfa oltás rejtelmeibe. A hagyományőrző program mellett Állatijó bemutató, kisragadozó látványetetés és további érdekes előadások is várják az érdeklődőket. A programok a belépőjegy árán felül szokás szerint ingyenesen látogathatóak! 
Környezettudatossági hét a Budakeszi Vadasparkban!
2018.03.19.
Az élővilág számára az emberek által termelt hulladék jelenti az egyik legnagyobb tehertételt. A Budakeszi Vadasparkban és a Hármashatár-hegyi Erdészeti Erdei Iskolában március 29. és 31. között megrendezett „Környezettudatossági héten” ezért az egész család megtanulhatja a szelektív hulladékgyűjtés minden csínját-bínját, hogy együtt őrizhessük meg az őshonos, és a Kárpát-medencében meghonosodott állatfajaink élőhelyeit. A szelektív hulladékgyűjtés inspirálta játékos feladatok mellett madárgyűrűzés, a Pangea Egyesület által szervezett „Klíma-kaland”, és a Mozgó Piac is várja a Budakeszi Vadaspark látogatóit.
Programváltozás!
2018.03.17.
Elmarad a "Gazdit kereső kutyák a Budakeszi Vadasparkban" program.
Tavasszal is Önkéntes Nap a Budakeszi Vadasparkban
2018.03.06.
Idén tavasszal sem maradhat el a Budakeszi Vadaspark nagy népszerűségnek örvendő Önkéntes Napja, ami ezúttal március 10-ére, szombatra esik. A közösségi eseményre olyan lelkes önkéntesek jelentkezését várják, akik szívükön viselik a vadaspark sorsát és szívesen működnek közre a „tavaszi ébredés” időszakára történő felkészülésben. Az önkéntes csapat tagjai munkájukért cserébe egy aznapra szóló vadasparki belépőt kapnak! 
Rajzpályázatot indít a Budakeszi Vadaspark
2018.03.01.
Szereted a természetet és az állatokat? Üres perceidben azon kapod magad, hogy a papír szélére rajzolgatsz? Netalántán szoktál erdőt, állatokat, esetleg növényeket skiccelni? Ha igen, akkor kibontakoztathatod a tehetséged és megmutathatod a világnak briliáns művészi képességed, hiszen a Budakeszi Vadaspark az Erdőzúgás Magazinnal közösen rajzpályázatot indít „Erdő – a minket körülölelő természet” címmel. 
Kalandozz éjszaka a Budakeszi Vadasparkban!
2018.02.23.
Régóta álmodozol egy éjszakai kalandtúráról? Szeretnéd tudni, hogy mitől fényvisszaverős az éjszakai állatok szeme? Kíváncsi vagy, hogy a baglyok mit csinálnak az éj leple alatt? Ha igen, és nem félsz a sötétben, gyere el márciusban és áprilisban péntek esténként a Budakeszi Vadaspark éjszakai szakvezetéseinek egyikére és vesd bele magad az éjszakai élet titkaiba – kicsit másképp.
A Budapesti Bábszínház örökbe fogadta a budakeszi Bambit
2018.02.18.
Igazán különleges esemény történt február elején a Budakeszi Vadasparkban: a Budapesti Bábszínház társulata a Bambi című előadása tiszteletére ellátogatott a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat bemutató vadasparkba, s örökbe fogadott egy fiatal őzsutát, „Borit”, hogy így is kifejezze odaadását az állatok iránt, és utat mutasson közönségének a sokszor csak karnyújtásnyira lévő természetbe. 
Szerelmes állatok napja a Budakeszi Vadasparkban
2018.02.13.
Február 17-én, szombaton, a Valentin-napra való tekintettel a Budakeszi Vadasparkban idén is a szerelmes állatoké a főszerep. A rendezvény keretein belül a látogatók izgalmas, és olykor bizony kissé pikáns szakvezetéseken ismerkedhetnek meg a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatok szerelmi életével, párkeresési szokásaival és udvarlási technikáival. 
Medve-les a Budakeszi Vadasparkban
2018.01.31.
A Budakeszi Vadasparkba látogatók február 4-én, vasárnap, részesei lehetnek egy lélegzetelállító meteorológiai kísérletnek: a közös medve-les keretein belül testközelből tapasztalhatják meg a Budakeszi Vadaspark két medvéje, Romulus és Tibor időjós képességeit. Az „árnyékvadászaton” kívül állattréningek és szakvezetéssel egybekötött kisragadozó etetés is várja az érdeklődőket. A vasárnapi programok a belépő árán felül ingyenesen látogathatók! 
Újabb őstulok borjú született a Budakeszi Vadasparkban!
2018.01.30.
Nemrég egy rendkívül örömteli eseménynek lehettek tanúi a Budakeszi Vadaspark szakemberei: egy csodálatos, napsütötte hétköznapon ugyanis egy újabb őstulok borjú látta meg a napvilágot. A csöppség érkezésével együtt immár 4 egyedből áll a Budakeszin található őstulok-állomány, aminek köszönhetően a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatokon kívül egy kivételes, kuriózumnak számító állatfajjal is testközelből ismerkedhetnek meg az érdeklődők. 
Házhoz megy a Budakeszi Vadaspark!
2018.01.24.
A Budakeszi Vadaspark népszerű természetismereti programjai januártól már közvetlenül az óvodákban is elérhetőek. A szakképzett zoopedagógusok által tartott foglalkozások nemcsak a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatok érdekességeit viszik házhoz, hanem az erdész szakma izgalmas mindennapjait is bemutatják. Az óvodapedagógiai program célja, hogy interaktív és játékos módon hozza még közelebb főleg a legfiatalabbakhoz a természetet és a környezettudatos gondolkodást. 
Újévi jövevények a Budakeszi Vadasparkban
2018.01.17.
Alig három hete kezdődött az újév, de a Budakeszi Vadaspark Pici Tanyája máris két pici, krémfehér báránnyal gazdagodott. A bolyhos csöppségek virgoncságukkal és szívderítő arcocskájukkal rögtön belopták magukat mindenki szívébe. 
Rekordévet zártunk!
2018.01.16.
2017-ben minden eddiginél többen, mintegy 182.000-en döntöttek úgy, hogy a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatfajokat természetes élőhelyükön bemutató Budakeszi Vadasparkba látogatnak. A vadaspark vezetése számos újdonsággal készül az idei évre is, hiszen kibővült helyre költözik a parasztudvar, megkezdődik a kilátó felújítása és új programcsokrot kínálnak többek között az óvodák számára. 
Ragadozók napja 2018
2018.01.03.
A hagyományoknak megfelelően a Budakeszi Vadaspark az újév első programját idén is a ragadozóknak szenteli: a január 6-i Ragadozók napján a látogatók épp a kis- és nagyragadozókat vehetik majd közelebbről szemügyre, és sok-sok érdekességet megtudhatnak róluk. A programok a belépő árán felül természetesen ingyenesen látogathatóak
A Budakeszi Vadaspark ismeretterjesztő játékot ajándékoz karácsonyra - Új funkció a vadaspark okostelefonos alkalmazásában
2017.12.21.
A Budakeszi Vadaspark idén karácsonykor különleges ajándékkal kedveskedik látogatóinak és az állatkedvelőknek: továbbfejlesztette eddig is népszerű okostelefonos applikációját! Az új Állati NyomoZoo játék az ingyenes alkalmazáson belül az egész családnak játékos ismereteket kínál a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatokról. 
Vadonélő állatok karácsonya
2017.12.18.
A Budakeszi Vadaspark és a Vadászati Kulturális Egyesület szervezésében december 21-én, immár 18. alkalommal rendezik meg a Vadonélő Állatok Karácsonyát. Az eseményre a budakeszi környéki iskolások ünnepi műsorral készülnek, ezen kívül lesz közös karácsonyfa díszítés, téli vadetetéssel kapcsolatos előadás, állatsimogatás, ráadásul a gyermekek szakértői segítség mellett igazi karácsonyi lakomával örvendeztethetik meg a vadasparki állatokat. 
Örökbefogadás karácsonyra
2017.12.11.
Küszöbön a karácsony, nemsokára megindul az utolsó roham az ajándékokért. Bizonyára sokan örülnének kis, esetleg nagyobb állatnak, azonban a legtöbben helyhiány miatt nem tudnak állattulajdonossá válni, az állattartás, örökbefogadás egyébként is igencsak komoly felelősséggel jár. Az ő számukra lehet ideális ajándékötlet a Budakeszi Vadaspark örökbefogadó oklevele. 
Állatok karácsonya a Budakeszi Vadasparkban
2017.12.11.
A Budakeszi Vadasparkban a látogatóknak szervezett ünnepi programokon túl természetesen az állatokról sem feledkeznek meg a karácsonyi időszakban. December 16-án, szombaton, kis- és nagyállat is megkapja a maga ínycsiklandozó meglepetését.  

  Előre >