Dinó Park
 Árjegyzék
 
Rendezvények
 
nyomozás
Letölthető füzet
Hírlevél
Név:

E-mail:

Hírek
Erdészeti játszótér nyílt a Budakeszi Vadasparkban
2017.10.20.
A Budakeszi Vadaspark mai napon ünnepélyesen átadott hiánypótló, tematikus erdészeti játszóparkjában a kicsik és nagyok újabb természetközeli ismereteket sajátíthatnak el önfeledt játék közben: az új játszótérnek köszönhetően a magyar erdészek több évszázados hagyománnyal rendelkező, sokszínű munkájával, az erdőgazdálkodás összetett feladataival és az erdészeti gépekkel ismerkedhetnek meg közelebbről.  
Pele Panna története
2017.10.09.
Augusztusban, egy szokásos madárodú-ellenőrzés során a Budakeszi Vadaspark állatgondozói egy pöttöm pelét találtak a vadaspark körüli erdőben. 
Óvodapedagógiai program
2017.09.28.
A Budakeszi Vadaspark állatgondozói és egyéb beosztásban lévő szakdolgozói közül majdnem mindenki nevelt – vagy jelenleg is nevel – vad kisállatot, legyen szó őzről, muflonról vagy épp sünről. A vadaspark a friss óvodapedagógiai programjával arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a vadon élő állatoknak alapvetően az anyatermészetben van a helyük, és az olykor szükségszerűségből történő gondozásukhoz komoly szakértelem és tudásanyag szükséges! 
Hubert, a szülinapos hiúzmatuzsálem
2017.05.23.
Hubert, a vadaspark korelnök nagyragadozója idén már a 23. életévét ünnepli, ezzel feltehetően ő számít kontinensünk korelnökének. A fokozottan védett, Európa vadonjaiból szinte teljesen eltűnt eurázsiai hiúzt a Budakeszi Vadaspark szakemberei még a széltől is óvják – és ez a hajlott korú macskaféle esetében már valóban szó szerint értendő. 
Erdei Iskola a Budakeszi Vadasparkban
2015.09.22.
Erdei Iskolai programokat kínálunk iskolás csoportoknak a Budakeszi Vadaskertben, mely közvetlenül a Budakeszi Vadaspark szomszédságában található.
Éjszakai kalandtúrákra hív a Budakeszi Vadaspark
2017.02.27.
Eljött a tavasz, ami a Budakeszi Vadaspark életében a hagyományok szerint annyit jelent, hogy a sötétedés után tartandó Éjszakai Kalandtúrákon tettre kész látogatók ismerkedhetnek az éjjeli életmódot folytató állatok ritkán látott viselkedésével és az éjszakai erdő neszeivel.
Szülinapi buliszervezést vállalunk!
2015.02.11.
Csodálatos erdei környezetben várjuk azokat, akik különleges helyszínt keresnek gyermekük szülinapi zsúrjához. Izgalmas programokkal fogadjuk az ünnepeltet és a vendégsereget, akik feledhetetlen élményekkel és kalandokkal térnek haza tőlünk. A programokat a fedett foglalkoztató helyiségünkben vagy az erdőt járva tartjuk.
Erdők Hete
2017.09.29.
Az idén XXI. alkalommal megrendezendő Erdők Hete rendezvénysorozathoz kapcsolódva a Budakeszi Vadaspark október 2. és 8. között „Erdők hangja” tematikájú élménytúrával várja az érdeklődőket. Az élménytúrára előzetes regisztráció szükséges! 
Állatkifutók újulnak meg a Budakeszi Vadasparkban
2017.09.27.
Az őszies idő beköszöntével a Budakeszi Vadasparkba is elérkezett a „nagytakarítás” ideje, ami egyúttal felkészülést jelent a téli időszakra is. A vadaspark munkatársai ennek jegyében kezdik meg a mosómedvék és a nyestkutyák kifutóinak korszerűsítését és megszépítését. A munkálatok szeptember 27-től várhatóan október 16-ig tartanak majd. 
Éjszakai szakvezetések!
2017.08.29.
Régóta álmodozol egy éjszakai kalandtúráról? Szeretnéd tudni, hogy mitől fényvisszaverős az éjszakai állatok szeme? Kíváncsi vagy, hogy a baglyok mit csinálnak az éj leple alatt? Van egy megoldásunk a számodra: gyere el szeptemberben és októberben péntekenként a Budakeszi Vadaspark éjszakai szakvezetéseinek egyikére és vesd bele magad az éjszakai élet titkaiba – kicsit másképp. 
Mangalica bébik a Budakeszi Vadasparkban
2017.08.20.
A Budakeszi Vadaspark Parasztudvarához közelítve újfajta hangok üthetik meg a vadasparki látogatók füleit, a mangalica koca ugyanis ezekben a pillanatokban is büszkén szoptatja hat újszülött malackáját. A kunkori farkú picinyek jelenlegi legkedvesebb időtöltése az életben maradáshoz elengedhetetlen anyatej minél nagyobb mennyiségben történő fogyasztása. 
Terepfutóverseny kicsiknek és nagyoknak a Budakeszi Vadasparkban
2017.08.16.
A Budakeszi Vadaspark szeptember 2-án (szombaton) nagyszabású terepfutó rendezvénynek ad otthont. A BBU Vadasparki Terepfutó Kupa kitűnő lehetőséget nyújt arra, hogy a vadaspark, mint a verseny egyik főszervezője az aktív rekreáció és a családi sportolás helyszínévé válhasson. A terepfutóversenyre online, kedvezményes árakon augusztus 30. éjfélig, valamint a helyszínen, személyesen is lehet majd nevezni. 
Állatkertek éjszakája 2017
2017.08.16.
Éjjeli bagolyként a Budakeszi Vadasparkban!
 

A Budakeszi Vadaspark 2017. augusztus 25-én szakvezetéssel egybekötött éjszakai kirándulásra invitálja a látogatókat. A napnyugta után induló túrákon az érdeklődők betekintést nyerhetnek az éjjeli állatok titkos és kalandos életébe, akiknek azután kezdődik az élet, miután mi nyugovóra hajtjuk fejünket. 
Szarvasbumm a Budakeszi Vadasparkban
2017.07.07.
A Budakeszi Vadaspark szarvasállománya új lakókkal bővült, így tovább erősödött a vadasparkban látható szarvasfajták sokszínűsége: a tavaly érkezett Dybowski–szikaszarvas tehén egy csöppnyi borjúval örvendeztette meg a gondozókat és a látogatókat, míg ezzel szinte egy időben dám- és gímszarvas szaporulattal is gazdagabb lett az állomány.
Így hűsölnek a Budakeszi Vadaspark lakói!
2017.06.23.
A Budakeszi Vadaspark állatgondozói hűsítő finomságokkal könnyítik meg a vadaspark lakóinak életét a tomboló kánikulában.  A szakemberek ezzel az állatok egészségét – súlyosabb esetben pedig életüket is – fenyegető hőség veszélyeire figyelmeztetnek. 
Odú-Adó - friss hírek!
2017.06.20.
Azaz mi újság  nyár kezdetén a Budakeszi Vadaspark madaras lakóparkjában?  
Picinke híradó!
2017.05.10.
A Vadaspark fészekodú híradója idén kicsit megkésett – nem csoda, hiszen épp a tervbe vett első tavaszi ellenőrzés napján április kicsit megbolondult  és kukucskálás helyett kénytelen voltam hólapátolásba fogni… 
„Madárbarát kert” tanösvény nyílik a Budakeszi Vadasparkban
2017.05.10.
A Budakeszi Vadaspark a Madarak és Fák Napja alkalmából újabb attrakciót bocsát a látogatók rendelkezésére: a „Madárbarát kert” tanösvényt május 13-án lehet először kipróbálni, de a szombati programkavalkád egyéb izgalmakat is rejt. A programokon való részvétel a vadasparki belépő árán felül természetesen ingyenes. 
Vackor Tábor 2017
2017.04.24.
A Budakeszi Vadaspark 2017 nyarán napközis tábort szervez olyan általános iskolás gyermekek részére, akik érdeklődve fordulnak a természetismeret, az állatvilág, és az erdei kalandok felé. 
Programok Tavaszi Szünetre!
2017.04.10.
Tojáskeresés, játékos ismeretterjesztés, kecskeügyességi show, Állatijó Bemutatók és kisállat tréningek.

Pedagógus nyílt nap
2017.03.31.
A Budakeszi Vadaspark, zoopedagógusaival, erdőpedagógusaival és állattrénereivel az élen nagyon fontosnak tartja, hogy a vadasparkba látogató kisebb és nagyobb gyerekek megismerjék és megszeressék a hazai erdők élővilágát. A vadaspark zászlajára tűzött játszva tanítás és környezeti nevelés fogalmai már nagyon sok iskolai és óvodai csoporthoz eljutottak.
Hagyd az erdőben!
2017.03.29.
A Budakeszi Vadaspark arra kéri a természetjárókat, hogy ne bolygassák a természet rendjét, és ne nyúljanak az elárvultnak hitt, a vadonban magukra hagyott kisállatokhoz. A túlzó, félreértelmezett gondoskodás ugyanis könnyen tragédiához vezethet.  
Gyümölcsoltó Boldogasszony
2017.03.22.
A Budakeszi Vadasparkban március 25-én, szombaton tartják Gyümölcsoltó Boldogasszony napját.
7 kiskecske született!
2017.03.20.
Virgonc kis vadmalacok, fekete és fehér kisbárány – a Budakeszi Vadasparkban hozzájuk csatlakozott most vidám mekegés közepette hét darab kiskecske is. A csöppségek bolyhosak, pihe-puhák, elevenek és szemtelenül szemrevalóak. Színük az ébenfeketétől a makulátlan hófehéren keresztül egészen a már-már krémes kávébarnáig terjed. 
Ingyenes szakvezetés óvodásoknak a Budakeszi Vadasparkban
2017.03.17.
A Budakeszi Vadaspark célja, hogy eredeti élőhelyükön ismertesse meg a kis- és nagykorú látogatókkal a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatokat. Mivel a legkisebbek természeti nevelését soha nem lehet elég korán kezdeni, a természetvédelmi és közjóléti fejlesztések mellett a környezeti oktatás is nagy hangsúllyal van jelen a Vadaspark mindennapos tevékenységében. 
Két barnamedve érkezett a Budakeszi Vadasparkba
2017.03.14.
Romulus és Tibor, a Budakeszi Vadaspark két új barnamedvéje összeszokott, játékos pároshoz méltón vette birtokába a külön az ő számukra megújított medvekifutót.
A hét állata: a vadászgörény
2017.03.09.
A vadászgörény rendkívül okos, játékos és ravasz állat. Mi sem bizonyítja ezt ékesebben Leonardo da Vinci Hölgy hermelinnel c. festményénél, amely valójában vadászgörényt és nem hermelint ábrázol. A közhiedelemmel ellentétben a vadászgörény nem rágcsáló, hanem könyörtelen ragadozó: például Augustus császár, időszámításunk előtt 6-ban, vadászgörényeket küldött a Baleár-szigetekre a nyúlpopuláció elszaporodásának megfékezésére.
Önkéntesek jelentkezését várja a Budakeszi Vadaspark
2017.03.03.
Mint minden tavasszal, a Budakeszi Vadaspark ismét meghirdeti az Önkéntesek Napját, ami ezúttal március 11-ére, szombatra esik. A népszerű kezdeményezés során a mindig lelkes önkéntes csapat tagjai munkájukért cserébe ingyen belépőt kapnak, és közösen tehetnek azért, hogy még szebb legyen a téli álmából ébredő, tavaszt köszöntő Vadaspark.
Vadasparki pillanatok
2017.02.15.
Vadasparki pillanatok címmel a Budakeszi Vadaspark új videósorozat indít állatbarátoknak és természetkedvelőknek. A vadaspark Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán elérhető kisfilmek a vadasparki mindennapokba nyújtanak különleges, állati érdekességekkel is fűszerezett bepillantást.
Szerelmes állatok napja a Budakeszi Vadasparkban
2017.02.08.
Közeleg a Valentin-nap, a Budakeszi Vadaspark pedig, jó szokásához híven, idén is megtartja a Szerelmes állatok napját. 
Fekete kisbárány született az újra nyitva tartó Budakeszi Vadasparkban
2017.02.06.
Az extrém, fagyos időjárásnak köszönhető, pár napos kényszerszünet után a Budakeszi Vadaspark 2017. február 7-től ismét nyitott kapukkal várja a vendégeket. És nem csak nyitott kapukkal, hanem egy új jövevénnyel is, a nagy hidegben ugyanis egy bolyhos fővel bővült a Pici Tanya állománya. 
ZÁRVA TART a Budakeszi Vadaspark
2017.02.03.
FRISSÍTVE: 2017. február 6-án, hétfőn is zárva tartunk!
 
Az elmúlt napok extrém időjárása miatt, és a látogatók testi épségét szem előtt tartva, a Budakeszi Vadaspark hétvégére bezárja kapuit. A vadaspark közvetlen környéke és a vadaspark területe még mindig vastag jégréteg alatt van, a megközelíthetőség még négykerék-meghajtású járművekkel is igen nehézkes. 
ELMARAD!!!
2017.01.27.
FIGYELEM! AZ EXTRÉM IDŐJÁRÁSRA VALÓ TEKINTETTEL A HÉTVÉGÉN (FEBR. 4-5.) A VADASPARK ZÁRVA TART, A MEGHIRDETETT PROGRAMOK ELMARADNAK!!!
 
A Budakeszi Vadaspark február elején három játékos és interaktív napot szentel Móricznak, a barnamedvének és a Magyarországon őshonos csúcsragadozóval kapcsolatos legfontosabb érdekességeknek. Óvodás és kisiskolás csoportok a szokásos vadasparki belépő megvásárlása után, a szabad helyek beteltéig, ingyenesen jelentkezhetnek a Medve-les programra.  
Vágd zsebre a Budakeszi Vadasparkot! Új funkciók a Budakeszi Vadaspark okostelefonos alkalmazásában
2017.01.23.
A Budakeszi Vadaspark okostelefonos applikációjával több tucatnyi állatfajt és számtalan természetközeli programlehetőséget lehet könnyedén zsebre vágni. Az ingyenes alkalmazás legújabb funkcióinak köszönhetően ráadásul most a legkisebbek is játszva tanulhatnak a nálunk őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatokról.   
Látogatórekord 2016-ban!
2017.01.16.
Több mint 164.000-en döntöttek úgy 2016-ban, hogy a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat természetes élőhelyükön bemutató Budakeszi Vadasparkba látogatnak. A tudatos programtervezés és a számtalan új fejlesztés meghozta a várt eredményeket.
Öt vadmalac született a Budakeszi Vadasparkban
2017.01.05.
A Budakeszi Vadasparkban sikerült a lehető legstílusosabban köszönteni az újévet, mondhatni, nagy malacuk van azoknak, akik mostanában gondolkoznak látogatáson, vagy történetesen elolvadnának a kisállatok látványától. 
Ragadozók napja
2016.12.22.
A Budakeszi Vadaspark 2017 első kiemelt programját a ragadozóknak szenteli. A Ragadozók napja hagyományosan egy faj köré szerveződik: tavaly a hiúzt mutatták be, 2017. január 7-én pedig a kutyafélék képviselőiről, az aranysakálról, a rókáról, a nyestkutyáról és a farkasról esik majd szó. 
Vadasparkos ajándékkártyák
2016.12.12.
A Karácsony előtti őrült vásárlás-finisben nyújthat megoldást a Budakeszi Vadaspark azoknak, akik természetközeli és élményalapú ajándékkal szeretnék meglepni szeretteiket úgy, hogy közben a hazai természetvédelem ügyét is támogatják.
Bibliai szakvezetések a Budakeszi Vadasparkban
2016.12.08.
A Budakeszi Vadaspark jóvoltából idén is ingyenes szakvezetéseken lehet testközelből megismerkedni a Bibliában szereplő állatokkal, a velük kapcsolatos tudnivalókkal és az őket övező történetekkel. És mindehhez csupán egy előzetes regisztráció szükséges. 
A Mikulás a Budakeszi Vadasparkba látogat
2016.12.02.
December 6-án, kedden, a Budakeszi Vadasparkba is ellátogat a Mikulás. Hóban lovas szánon, más esetben lovas kocsival érkezik majd – akármelyik közlekedési eszközével is érkezzen, a legbátrabb gyerkőcök ingyen tehetnek majd meg egy kört azzal a bizonyos ünnepi járművel.
Kövér cinkék napja
2016.11.24.
2016. november 26-án, szombaton, a Kövér Cinkék Napján a téli madáretetés és a madárbarát kertek kerülnek középpontba, majd másnap, a hagyományok szerint ismét összeáll a Budakeszi Vadaspark állatokkal benépesített Élő Betleheme. 
Új fafajleíró táblák
2016.11.23.
Mi köze Arnold Schwarzeneggernek a csertölgyhöz? A gyertyán vitamindús levelei saláta alapanyagaként is megállják a helyüket? Mire hasonlít a mezei juhar feldobott termésének röpképe? A Budakeszi Vadaspark informatív, játékra invitáló fafajleíró tábláiról mindez és még sokkal több is kiderül! 
Faültetéssel a jövőért
2016.11.16.
A társadalmi felelősségvállalás jegyében idén két nagyvállalat is élt a Budakeszi Vadaspark által biztosított lehetőséggel, és faültetéssel újította meg a Vadaspark faállományát. Az állatok mellett immár fákat is örökbe lehet fogadni – akár magánszemélyként is –, aki pedig így dönt, az a hazai erdőket és a jövőt támogatja. 
MedvExit - szabadulós játék
2016.11.03.
A Budakeszi Vadaspark legújabb attrakciója a manapság igen nagy népszerűségnek örvendő „szabadulós” játékok mintájára készült, némi vadasparkos csavarral: a MedvExit során ugyanis nem kiszabadulni kell, hanem éppen azt kell megakadályozni, hogy egy felelőtlen ember szabadon engedje Tibort és Romulust, a medvét. (Természetesen mindez csak játék, a medvéket senki sem fogja a helyéről kiengedni…)
A harlekinkaticák inváziója
2016.10.27.
A hideg idő enyhülése miatt a harlekinkaticák tömegesen lepték el az ország egyes részeit, és ez az invázió a Budakeszi Vadasparkot sem kerülte el. A lepkekabócák mellett így egy újabb, idegenhonos kártevő bukkant fel a környéken.
Önkéntesek jelentkezését várja a Budakeszi Vadaspark
2016.10.27.
Mint minden ősszel, a Budakeszi Vadaspark ismét meghirdeti az Önkéntesek Napját, ami ezúttal november 5-ére, szombatra esik. Az igen népszerű kezdeményezés során a mindig lelkes önkéntes csapat tagjai munkájukért cserébe ingyen belépőt kapnak, és közösen tehetnek azért, hogy még szebb legyen a Vadaspark.
Félelem és reszketés a Budakeszi Vadasparkban
2016.10.25.
Mint minden évben, a Budakeszi Vadaspark munkatársai idén is „vérfagyasztó” meglepetésekkel készülnek Halloween alkalmából. Aki jelmezben érkezik, fél áron léphet be a Vadasparkba. Október 29-én, szombat este így nem csak az állati hangoktól lesz zajos az erdő.
Különleges szarvasok érkeztek a Budakeszi Vadasparkba
2016.10.24.
Igazi örömhír, hogy a Budakeszi Vadasparkban mostantól Dybowski-szikaszarvasokat is lehet látni. A rendkívül ritka állat ugyanis a hazai vadonban szabadon egyáltalán nem található, annakidején is csak betelepítés útján jelent meg Magyarországon.
Mozgó Piac a Budakeszi Vadasparkban
2016.10.18.
2016. október 22-én, szombaton, elsőrangú, hazai forrásból származó portékákkal érkezik a Mozgó Piac nevű kezdeményezés a Budakeszi Vadasparkba. A kis- és őstermelői ínyencségek mellett a Vadaspark WWF-fel közösen szervezett, különleges szakvezetései szolgáltatják majd a szellemi táplálékot.
Kecskeügyességi bemutató a Budakeszi Vadasparkban
2016.10.12.
Legtöbbünk legfeljebb természetfilmekből vagy televíziós műsorokból tudhatja, hogy még a közönséges házi kecskék is macskákat megszégyenítő mozgáskoordinációs képességgel és egyensúlyérzékkel rendelkeznek. Október 16-án, a Budakeszi Vadaspark kecske agility show-jának köszönhetően mindezt saját szemmel, személyesen is meg lehet tapasztalni.

  Előre >