Dinó Park
 Árjegyzék
 
Rendezvények
 
nyomozás
Letölthető füzet
Hírlevél
Név:

E-mail:

Hírek
Nyugovóra tért Hubert, a Budakeszi Vadaspark hiúzmatuzsáleme
2017.11.03.
A Budakeszi Vadaspark dolgozói mély fájdalommal tudatják a látogatókkal és az állatrajongókkal, hogy Hubert, a vadasparki hiúzmatuzsálem tegnap éjjel örökre lehunyta sárga szemeit. A nagyragadozó idén már a 23. életévét ünnepelte, ezzel feltehetően ő számított kontinensünk korelnökének. A fokozottan védett, Európa vadonjaiból már szinte teljesen eltűnt eurázsiai hiúzt a Budakeszi Vadaspark szakemberei még a széltől is óvták, Hubert távozása mindenkit megrendített.
Vadonélő állatok karácsonya
2017.12.18.
A Budakeszi Vadaspark és a Vadászati Kulturális Egyesület szervezésében december 19-én, immár 18. alkalommal rendezik meg a Vadonélő Állatok Karácsonyát. Az eseményre a budakeszi környéki iskolások ünnepi műsorral készülnek, ezen kívül lesz közös karácsonyfa díszítés, téli vadetetéssel kapcsolatos előadás, állatsimogatás, ráadásul a gyermekek szakértői segítség mellett igazi karácsonyi lakomával örvendeztethetik meg a vadasparki állatokat. 
Vadászati Tanösvény
2017.11.13.
A Budakeszi Vadaspark újonnan átadott attrakciója a hazai vadgazdálkodás nagy múltra visszatekintő hagyományát és az örökerdő-gazdálkodásban betöltött szerepét mutatja be formabontóan a látogatóknak. A Vadászati Tanösvény elsődleges célja, hogy játszva, interaktív módon mutassa be a vadászati kultúrát, betekintést adjon a vadászati módszerekbe és abba a gazdag tudásanyagba, ami a hazai erdészek-vadászok munkájának alapját jelenti. 
Téli készülődés a Budakeszi Vadasparkban
2017.11.03.
Itt az ideje felkészülni és az erdő lakóit is felkészíteni a téli időszakra: a Budakeszi Vadaspark elsősorban óvodás vagy kisiskolás gyermekek részére készül különleges madárkalács készítő programmal november 6-tól 10-ig, minden délelőtt. A programon a belépő árán felül ingyenesen vehetnek részt az érdeklődők!
Erdészeti játszótér nyílt a Budakeszi Vadasparkban
2017.10.20.
A Budakeszi Vadaspark mai napon ünnepélyesen átadott hiánypótló, tematikus erdészeti játszóparkjában a kicsik és nagyok újabb természetközeli ismereteket sajátíthatnak el önfeledt játék közben: az új játszótérnek köszönhetően a magyar erdészek több évszázados hagyománnyal rendelkező, sokszínű munkájával, az erdőgazdálkodás összetett feladataival és az erdészeti gépekkel ismerkedhetnek meg közelebbről.  
Örökbefogadás karácsonyra
2017.12.11.
Küszöbön a karácsony, nemsokára megindul az utolsó roham az ajándékokért. Bizonyára sokan örülnének kis, esetleg nagyobb állatnak, azonban a legtöbben helyhiány miatt nem tudnak állattulajdonossá válni, az állattartás, örökbefogadás egyébként is igencsak komoly felelősséggel jár. Az ő számukra lehet ideális ajándékötlet a Budakeszi Vadaspark örökbefogadó oklevele. 
Állatok karácsonya a Budakeszi Vadasparkban
2017.12.11.
A Budakeszi Vadasparkban a látogatóknak szervezett ünnepi programokon túl természetesen az állatokról sem feledkeznek meg a karácsonyi időszakban. December 16-án, szombaton, kis- és nagyállat is megkapja a maga ínycsiklandozó meglepetését.  
Jön a Mikulás!
2017.11.28.
December 6-án, egy remélhetőleg hóval borított szerdán, a Budakeszi Vadaspark lesz a Mikulás földkörüli útjának következő állomása. A híres gyerekdalnak megfelelően hóból lesz a subája, jégből lesz a cipője, lengeni fog a szakálla, és szánnal érkezik majd Budakeszire, hogy egy egész délelőttön keresztül pakolja ki zsákjából a sok minden jót. A Mikulás várva várt látogatása idején ráadásul a 14 éven aluli gyermekek ingyenesen léphetnek be a vadasparkba! 
Búcsú Baltazártól
2017.11.15.
Kivételes szakemberétől búcsúzik a Budakeszi Vadaspark: Szilágyi Zsolt „Baltazár” állatgondozó, blogger és természetfilmes sajnálatos módon kinőtte a vadasparkot, ám továbblépésével újabb örömteli fejezetet nyithat szakmai karrierjében és kiteljesedésében. Kollégái és a sok százezer, természet iránti határtalan szeretetét személyesen is megtapasztaló látogató mellett Baltazár természetesen az általa gondozott állatoknak fog a legjobban hiányozni.  
Ha őszi szünet, akkor irány a Budakeszi Vadaspark!
2017.10.31.
A Budakeszi Vadaspark az őszi szünetre is játékos meglepetéseket tartogat: a „szokásosnak mondható”, sokszínű programelemek mellett további izgalmas játékokkal és előadásokkal várják a látogatókat.  A programok a belépő árán felül ráadásul ingyenesek! 
Pele Panna története
2017.10.09.
Augusztusban, egy szokásos madárodú-ellenőrzés során a Budakeszi Vadaspark állatgondozói egy pöttöm pelét találtak a vadaspark körüli erdőben. 
Erdők Hete
2017.09.29.
Az idén XXI. alkalommal megrendezendő Erdők Hete rendezvénysorozathoz kapcsolódva a Budakeszi Vadaspark október 2. és 8. között „Erdők hangja” tematikájú élménytúrával várja az érdeklődőket. Az élménytúrára előzetes regisztráció szükséges! 
Óvodapedagógiai program
2017.09.28.
A Budakeszi Vadaspark állatgondozói és egyéb beosztásban lévő szakdolgozói közül majdnem mindenki nevelt – vagy jelenleg is nevel – vad kisállatot, legyen szó őzről, muflonról vagy épp sünről. A vadaspark a friss óvodapedagógiai programjával arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a vadon élő állatoknak alapvetően az anyatermészetben van a helyük, és az olykor szükségszerűségből történő gondozásukhoz komoly szakértelem és tudásanyag szükséges! 
Állatkifutók újulnak meg a Budakeszi Vadasparkban
2017.09.27.
Az őszies idő beköszöntével a Budakeszi Vadasparkba is elérkezett a „nagytakarítás” ideje, ami egyúttal felkészülést jelent a téli időszakra is. A vadaspark munkatársai ennek jegyében kezdik meg a mosómedvék és a nyestkutyák kifutóinak korszerűsítését és megszépítését. A munkálatok szeptember 27-től várhatóan október 16-ig tartanak majd. 
Éjszakai szakvezetések!
2017.08.29.
Régóta álmodozol egy éjszakai kalandtúráról? Szeretnéd tudni, hogy mitől fényvisszaverős az éjszakai állatok szeme? Kíváncsi vagy, hogy a baglyok mit csinálnak az éj leple alatt? Van egy megoldásunk a számodra: gyere el szeptemberben és októberben péntekenként a Budakeszi Vadaspark éjszakai szakvezetéseinek egyikére és vesd bele magad az éjszakai élet titkaiba – kicsit másképp. 
Mangalica bébik a Budakeszi Vadasparkban
2017.08.20.
A Budakeszi Vadaspark Parasztudvarához közelítve újfajta hangok üthetik meg a vadasparki látogatók füleit, a mangalica koca ugyanis ezekben a pillanatokban is büszkén szoptatja hat újszülött malackáját. A kunkori farkú picinyek jelenlegi legkedvesebb időtöltése az életben maradáshoz elengedhetetlen anyatej minél nagyobb mennyiségben történő fogyasztása. 
Terepfutóverseny kicsiknek és nagyoknak a Budakeszi Vadasparkban
2017.08.16.
A Budakeszi Vadaspark szeptember 2-án (szombaton) nagyszabású terepfutó rendezvénynek ad otthont. A BBU Vadasparki Terepfutó Kupa kitűnő lehetőséget nyújt arra, hogy a vadaspark, mint a verseny egyik főszervezője az aktív rekreáció és a családi sportolás helyszínévé válhasson. A terepfutóversenyre online, kedvezményes árakon augusztus 30. éjfélig, valamint a helyszínen, személyesen is lehet majd nevezni. 
Állatkertek éjszakája 2017
2017.08.16.
Éjjeli bagolyként a Budakeszi Vadasparkban!
 

A Budakeszi Vadaspark 2017. augusztus 25-én szakvezetéssel egybekötött éjszakai kirándulásra invitálja a látogatókat. A napnyugta után induló túrákon az érdeklődők betekintést nyerhetnek az éjjeli állatok titkos és kalandos életébe, akiknek azután kezdődik az élet, miután mi nyugovóra hajtjuk fejünket. 
Szarvasbumm a Budakeszi Vadasparkban
2017.07.07.
A Budakeszi Vadaspark szarvasállománya új lakókkal bővült, így tovább erősödött a vadasparkban látható szarvasfajták sokszínűsége: a tavaly érkezett Dybowski–szikaszarvas tehén egy csöppnyi borjúval örvendeztette meg a gondozókat és a látogatókat, míg ezzel szinte egy időben dám- és gímszarvas szaporulattal is gazdagabb lett az állomány.
Így hűsölnek a Budakeszi Vadaspark lakói!
2017.06.23.
A Budakeszi Vadaspark állatgondozói hűsítő finomságokkal könnyítik meg a vadaspark lakóinak életét a tomboló kánikulában.  A szakemberek ezzel az állatok egészségét – súlyosabb esetben pedig életüket is – fenyegető hőség veszélyeire figyelmeztetnek. 
Odú-Adó - friss hírek!
2017.06.20.
Azaz mi újság  nyár kezdetén a Budakeszi Vadaspark madaras lakóparkjában?  
Hubert, a szülinapos hiúzmatuzsálem
2017.05.23.
Hubert, a vadaspark korelnök nagyragadozója idén már a 23. életévét ünnepli, ezzel feltehetően ő számít kontinensünk korelnökének. A fokozottan védett, Európa vadonjaiból szinte teljesen eltűnt eurázsiai hiúzt a Budakeszi Vadaspark szakemberei még a széltől is óvják – és ez a hajlott korú macskaféle esetében már valóban szó szerint értendő. 
Picinke híradó!
2017.05.10.
A Vadaspark fészekodú híradója idén kicsit megkésett – nem csoda, hiszen épp a tervbe vett első tavaszi ellenőrzés napján április kicsit megbolondult  és kukucskálás helyett kénytelen voltam hólapátolásba fogni… 
„Madárbarát kert” tanösvény nyílik a Budakeszi Vadasparkban
2017.05.10.
A Budakeszi Vadaspark a Madarak és Fák Napja alkalmából újabb attrakciót bocsát a látogatók rendelkezésére: a „Madárbarát kert” tanösvényt május 13-án lehet először kipróbálni, de a szombati programkavalkád egyéb izgalmakat is rejt. A programokon való részvétel a vadasparki belépő árán felül természetesen ingyenes. 
Vackor Tábor 2017
2017.04.24.
A Budakeszi Vadaspark 2017 nyarán napközis tábort szervez olyan általános iskolás gyermekek részére, akik érdeklődve fordulnak a természetismeret, az állatvilág, és az erdei kalandok felé. 
Programok Tavaszi Szünetre!
2017.04.10.
Tojáskeresés, játékos ismeretterjesztés, kecskeügyességi show, Állatijó Bemutatók és kisállat tréningek.

Pedagógus nyílt nap
2017.03.31.
A Budakeszi Vadaspark, zoopedagógusaival, erdőpedagógusaival és állattrénereivel az élen nagyon fontosnak tartja, hogy a vadasparkba látogató kisebb és nagyobb gyerekek megismerjék és megszeressék a hazai erdők élővilágát. A vadaspark zászlajára tűzött játszva tanítás és környezeti nevelés fogalmai már nagyon sok iskolai és óvodai csoporthoz eljutottak.
Hagyd az erdőben!
2017.03.29.
A Budakeszi Vadaspark arra kéri a természetjárókat, hogy ne bolygassák a természet rendjét, és ne nyúljanak az elárvultnak hitt, a vadonban magukra hagyott kisállatokhoz. A túlzó, félreértelmezett gondoskodás ugyanis könnyen tragédiához vezethet.  
Gyümölcsoltó Boldogasszony
2017.03.22.
A Budakeszi Vadasparkban március 25-én, szombaton tartják Gyümölcsoltó Boldogasszony napját.
7 kiskecske született!
2017.03.20.
Virgonc kis vadmalacok, fekete és fehér kisbárány – a Budakeszi Vadasparkban hozzájuk csatlakozott most vidám mekegés közepette hét darab kiskecske is. A csöppségek bolyhosak, pihe-puhák, elevenek és szemtelenül szemrevalóak. Színük az ébenfeketétől a makulátlan hófehéren keresztül egészen a már-már krémes kávébarnáig terjed. 
Ingyenes szakvezetés óvodásoknak a Budakeszi Vadasparkban
2017.03.17.
A Budakeszi Vadaspark célja, hogy eredeti élőhelyükön ismertesse meg a kis- és nagykorú látogatókkal a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatokat. Mivel a legkisebbek természeti nevelését soha nem lehet elég korán kezdeni, a természetvédelmi és közjóléti fejlesztések mellett a környezeti oktatás is nagy hangsúllyal van jelen a Vadaspark mindennapos tevékenységében. 
Két barnamedve érkezett a Budakeszi Vadasparkba
2017.03.14.
Romulus és Tibor, a Budakeszi Vadaspark két új barnamedvéje összeszokott, játékos pároshoz méltón vette birtokába a külön az ő számukra megújított medvekifutót.
A hét állata: a vadászgörény
2017.03.09.
A vadászgörény rendkívül okos, játékos és ravasz állat. Mi sem bizonyítja ezt ékesebben Leonardo da Vinci Hölgy hermelinnel c. festményénél, amely valójában vadászgörényt és nem hermelint ábrázol. A közhiedelemmel ellentétben a vadászgörény nem rágcsáló, hanem könyörtelen ragadozó: például Augustus császár, időszámításunk előtt 6-ban, vadászgörényeket küldött a Baleár-szigetekre a nyúlpopuláció elszaporodásának megfékezésére.
Önkéntesek jelentkezését várja a Budakeszi Vadaspark
2017.03.03.
Mint minden tavasszal, a Budakeszi Vadaspark ismét meghirdeti az Önkéntesek Napját, ami ezúttal március 11-ére, szombatra esik. A népszerű kezdeményezés során a mindig lelkes önkéntes csapat tagjai munkájukért cserébe ingyen belépőt kapnak, és közösen tehetnek azért, hogy még szebb legyen a téli álmából ébredő, tavaszt köszöntő Vadaspark.
Éjszakai kalandtúrákra hív a Budakeszi Vadaspark
2017.02.27.
Eljött a tavasz, ami a Budakeszi Vadaspark életében a hagyományok szerint annyit jelent, hogy a sötétedés után tartandó Éjszakai Kalandtúrákon tettre kész látogatók ismerkedhetnek az éjjeli életmódot folytató állatok ritkán látott viselkedésével és az éjszakai erdő neszeivel.
Vadasparki pillanatok
2017.02.15.
Vadasparki pillanatok címmel a Budakeszi Vadaspark új videósorozat indít állatbarátoknak és természetkedvelőknek. A vadaspark Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán elérhető kisfilmek a vadasparki mindennapokba nyújtanak különleges, állati érdekességekkel is fűszerezett bepillantást.
Szerelmes állatok napja a Budakeszi Vadasparkban
2017.02.08.
Közeleg a Valentin-nap, a Budakeszi Vadaspark pedig, jó szokásához híven, idén is megtartja a Szerelmes állatok napját. 
Fekete kisbárány született az újra nyitva tartó Budakeszi Vadasparkban
2017.02.06.
Az extrém, fagyos időjárásnak köszönhető, pár napos kényszerszünet után a Budakeszi Vadaspark 2017. február 7-től ismét nyitott kapukkal várja a vendégeket. És nem csak nyitott kapukkal, hanem egy új jövevénnyel is, a nagy hidegben ugyanis egy bolyhos fővel bővült a Pici Tanya állománya. 
ZÁRVA TART a Budakeszi Vadaspark
2017.02.03.
FRISSÍTVE: 2017. február 6-án, hétfőn is zárva tartunk!
 
Az elmúlt napok extrém időjárása miatt, és a látogatók testi épségét szem előtt tartva, a Budakeszi Vadaspark hétvégére bezárja kapuit. A vadaspark közvetlen környéke és a vadaspark területe még mindig vastag jégréteg alatt van, a megközelíthetőség még négykerék-meghajtású járművekkel is igen nehézkes. 
ELMARAD!!!
2017.01.27.
FIGYELEM! AZ EXTRÉM IDŐJÁRÁSRA VALÓ TEKINTETTEL A HÉTVÉGÉN (FEBR. 4-5.) A VADASPARK ZÁRVA TART, A MEGHIRDETETT PROGRAMOK ELMARADNAK!!!
 
A Budakeszi Vadaspark február elején három játékos és interaktív napot szentel Móricznak, a barnamedvének és a Magyarországon őshonos csúcsragadozóval kapcsolatos legfontosabb érdekességeknek. Óvodás és kisiskolás csoportok a szokásos vadasparki belépő megvásárlása után, a szabad helyek beteltéig, ingyenesen jelentkezhetnek a Medve-les programra.  
Vágd zsebre a Budakeszi Vadasparkot! Új funkciók a Budakeszi Vadaspark okostelefonos alkalmazásában
2017.01.23.
A Budakeszi Vadaspark okostelefonos applikációjával több tucatnyi állatfajt és számtalan természetközeli programlehetőséget lehet könnyedén zsebre vágni. Az ingyenes alkalmazás legújabb funkcióinak köszönhetően ráadásul most a legkisebbek is játszva tanulhatnak a nálunk őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatokról.   
Látogatórekord 2016-ban!
2017.01.16.
Több mint 164.000-en döntöttek úgy 2016-ban, hogy a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat természetes élőhelyükön bemutató Budakeszi Vadasparkba látogatnak. A tudatos programtervezés és a számtalan új fejlesztés meghozta a várt eredményeket.
Öt vadmalac született a Budakeszi Vadasparkban
2017.01.05.
A Budakeszi Vadasparkban sikerült a lehető legstílusosabban köszönteni az újévet, mondhatni, nagy malacuk van azoknak, akik mostanában gondolkoznak látogatáson, vagy történetesen elolvadnának a kisállatok látványától. 
Ragadozók napja
2016.12.22.
A Budakeszi Vadaspark 2017 első kiemelt programját a ragadozóknak szenteli. A Ragadozók napja hagyományosan egy faj köré szerveződik: tavaly a hiúzt mutatták be, 2017. január 7-én pedig a kutyafélék képviselőiről, az aranysakálról, a rókáról, a nyestkutyáról és a farkasról esik majd szó. 
Vadasparkos ajándékkártyák
2016.12.12.
A Karácsony előtti őrült vásárlás-finisben nyújthat megoldást a Budakeszi Vadaspark azoknak, akik természetközeli és élményalapú ajándékkal szeretnék meglepni szeretteiket úgy, hogy közben a hazai természetvédelem ügyét is támogatják.
Bibliai szakvezetések a Budakeszi Vadasparkban
2016.12.08.
A Budakeszi Vadaspark jóvoltából idén is ingyenes szakvezetéseken lehet testközelből megismerkedni a Bibliában szereplő állatokkal, a velük kapcsolatos tudnivalókkal és az őket övező történetekkel. És mindehhez csupán egy előzetes regisztráció szükséges. 
A Mikulás a Budakeszi Vadasparkba látogat
2016.12.02.
December 6-án, kedden, a Budakeszi Vadasparkba is ellátogat a Mikulás. Hóban lovas szánon, más esetben lovas kocsival érkezik majd – akármelyik közlekedési eszközével is érkezzen, a legbátrabb gyerkőcök ingyen tehetnek majd meg egy kört azzal a bizonyos ünnepi járművel.
Kövér cinkék napja
2016.11.24.
2016. november 26-án, szombaton, a Kövér Cinkék Napján a téli madáretetés és a madárbarát kertek kerülnek középpontba, majd másnap, a hagyományok szerint ismét összeáll a Budakeszi Vadaspark állatokkal benépesített Élő Betleheme. 
Új fafajleíró táblák
2016.11.23.
Mi köze Arnold Schwarzeneggernek a csertölgyhöz? A gyertyán vitamindús levelei saláta alapanyagaként is megállják a helyüket? Mire hasonlít a mezei juhar feldobott termésének röpképe? A Budakeszi Vadaspark informatív, játékra invitáló fafajleíró tábláiról mindez és még sokkal több is kiderül! 
Faültetéssel a jövőért
2016.11.16.
A társadalmi felelősségvállalás jegyében idén két nagyvállalat is élt a Budakeszi Vadaspark által biztosított lehetőséggel, és faültetéssel újította meg a Vadaspark faállományát. Az állatok mellett immár fákat is örökbe lehet fogadni – akár magánszemélyként is –, aki pedig így dönt, az a hazai erdőket és a jövőt támogatja. 

  Előre >