Rendezvények
 
nyomozás
Letölthető füzet
Hírlevél
Név:

E-mail:

Hírek
Két barnamedve érkezett a Budakeszi Vadasparkba
2017.03.14.
Romulus és Tibor, a Budakeszi Vadaspark két új barnamedvéje összeszokott, játékos pároshoz méltón vette birtokába a külön az ő számukra megújított medvekifutót.
Látogatórekord 2016-ban!
2017.01.16.
Több mint 164.000-en döntöttek úgy 2016-ban, hogy a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat természetes élőhelyükön bemutató Budakeszi Vadasparkba látogatnak. A tudatos programtervezés és a számtalan új fejlesztés meghozta a várt eredményeket.
Hagyd az erdőben!
2017.03.29.
A Budakeszi Vadaspark arra kéri a természetjárókat, hogy ne bolygassák a természet rendjét, és ne nyúljanak az elárvultnak hitt, a vadonban magukra hagyott kisállatokhoz. A túlzó, félreértelmezett gondoskodás ugyanis könnyen tragédiához vezethet.  
Vágd zsebre a Budakeszi Vadasparkot! Új funkciók a Budakeszi Vadaspark okostelefonos alkalmazásában
2017.01.23.
A Budakeszi Vadaspark okostelefonos applikációjával több tucatnyi állatfajt és számtalan természetközeli programlehetőséget lehet könnyedén zsebre vágni. Az ingyenes alkalmazás legújabb funkcióinak köszönhetően ráadásul most a legkisebbek is játszva tanulhatnak a nálunk őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatokról.   
7 kiskecske született!
2017.03.20.
Virgonc kis vadmalacok, fekete és fehér kisbárány – a Budakeszi Vadasparkban hozzájuk csatlakozott most vidám mekegés közepette hét darab kiskecske is. A csöppségek bolyhosak, pihe-puhák, elevenek és szemtelenül szemrevalóak. Színük az ébenfeketétől a makulátlan hófehéren keresztül egészen a már-már krémes kávébarnáig terjed. 
Szabadulós játék
2016.11.03.
A Budakeszi Vadaspark legújabb attrakciója a manapság igen nagy népszerűségnek örvendő „szabadulós” játékok mintájára készült, némi vadasparkos csavarral: a MedvExit során ugyanis nem kiszabadulni kell, hanem éppen azt kell megakadályozni, hogy egy felelőtlen ember szabadon engedje Móricot, a medvét. (Természetesen mindez csak játék, Móricot senki sem fogja a helyéről kiengedni…)
Éjszakai kalandtúrákra hív a Budakeszi Vadaspark
2017.02.27.
Eljött a tavasz, ami a Budakeszi Vadaspark életében a hagyományok szerint annyit jelent, hogy a sötétedés után tartandó Éjszakai Kalandtúrákon tettre kész látogatók ismerkedhetnek az éjjeli életmódot folytató állatok ritkán látott viselkedésével és az éjszakai erdő neszeivel.
Gyümölcsoltó Boldogasszony
2017.03.22.
A Budakeszi Vadasparkban március 25-én, szombaton tartják Gyümölcsoltó Boldogasszony napját.
Ingyenes szakvezetés óvodásoknak a Budakeszi Vadasparkban
2017.03.17.
A Budakeszi Vadaspark célja, hogy eredeti élőhelyükön ismertesse meg a kis- és nagykorú látogatókkal a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatokat. Mivel a legkisebbek természeti nevelését soha nem lehet elég korán kezdeni, a természetvédelmi és közjóléti fejlesztések mellett a környezeti oktatás is nagy hangsúllyal van jelen a Vadaspark mindennapos tevékenységében. 
A hét állata: a vadászgörény
2017.03.09.
A vadászgörény rendkívül okos, játékos és ravasz állat. Mi sem bizonyítja ezt ékesebben Leonardo da Vinci Hölgy hermelinnel c. festményénél, amely valójában vadászgörényt és nem hermelint ábrázol. A közhiedelemmel ellentétben a vadászgörény nem rágcsáló, hanem könyörtelen ragadozó: például Augustus császár, időszámításunk előtt 6-ban, vadászgörényeket küldött a Baleár-szigetekre a nyúlpopuláció elszaporodásának megfékezésére.
Önkéntesek jelentkezését várja a Budakeszi Vadaspark
2017.03.03.
Mint minden tavasszal, a Budakeszi Vadaspark ismét meghirdeti az Önkéntesek Napját, ami ezúttal március 11-ére, szombatra esik. A népszerű kezdeményezés során a mindig lelkes önkéntes csapat tagjai munkájukért cserébe ingyen belépőt kapnak, és közösen tehetnek azért, hogy még szebb legyen a téli álmából ébredő, tavaszt köszöntő Vadaspark.
Vadasparki pillanatok
2017.02.15.
Vadasparki pillanatok címmel a Budakeszi Vadaspark új videósorozat indít állatbarátoknak és természetkedvelőknek. A vadaspark Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán elérhető kisfilmek a vadasparki mindennapokba nyújtanak különleges, állati érdekességekkel is fűszerezett bepillantást.
Szerelmes állatok napja a Budakeszi Vadasparkban
2017.02.08.
Közeleg a Valentin-nap, a Budakeszi Vadaspark pedig, jó szokásához híven, idén is megtartja a Szerelmes állatok napját. 
Fekete kisbárány született az újra nyitva tartó Budakeszi Vadasparkban
2017.02.06.
Az extrém, fagyos időjárásnak köszönhető, pár napos kényszerszünet után a Budakeszi Vadaspark 2017. február 7-től ismét nyitott kapukkal várja a vendégeket. És nem csak nyitott kapukkal, hanem egy új jövevénnyel is, a nagy hidegben ugyanis egy bolyhos fővel bővült a Pici Tanya állománya. 
ZÁRVA TART a Budakeszi Vadaspark
2017.02.03.
FRISSÍTVE: 2017. február 6-án, hétfőn is zárva tartunk!
 
Az elmúlt napok extrém időjárása miatt, és a látogatók testi épségét szem előtt tartva, a Budakeszi Vadaspark hétvégére bezárja kapuit. A vadaspark közvetlen környéke és a vadaspark területe még mindig vastag jégréteg alatt van, a megközelíthetőség még négykerék-meghajtású járművekkel is igen nehézkes. 
ELMARAD!!!
2017.01.27.
FIGYELEM! AZ EXTRÉM IDŐJÁRÁSRA VALÓ TEKINTETTEL A HÉTVÉGÉN (FEBR. 4-5.) A VADASPARK ZÁRVA TART, A MEGHIRDETETT PROGRAMOK ELMARADNAK!!!
 
A Budakeszi Vadaspark február elején három játékos és interaktív napot szentel Móricznak, a barnamedvének és a Magyarországon őshonos csúcsragadozóval kapcsolatos legfontosabb érdekességeknek. Óvodás és kisiskolás csoportok a szokásos vadasparki belépő megvásárlása után, a szabad helyek beteltéig, ingyenesen jelentkezhetnek a Medve-les programra.  
Öt vadmalac született a Budakeszi Vadasparkban
2017.01.05.
A Budakeszi Vadasparkban sikerült a lehető legstílusosabban köszönteni az újévet, mondhatni, nagy malacuk van azoknak, akik mostanában gondolkoznak látogatáson, vagy történetesen elolvadnának a kisállatok látványától. 
Ragadozók napja
2016.12.22.
A Budakeszi Vadaspark 2017 első kiemelt programját a ragadozóknak szenteli. A Ragadozók napja hagyományosan egy faj köré szerveződik: tavaly a hiúzt mutatták be, 2017. január 7-én pedig a kutyafélék képviselőiről, az aranysakálról, a rókáról, a nyestkutyáról és a farkasról esik majd szó. 
Vadasparkos ajándékkártyák
2016.12.12.
A Karácsony előtti őrült vásárlás-finisben nyújthat megoldást a Budakeszi Vadaspark azoknak, akik természetközeli és élményalapú ajándékkal szeretnék meglepni szeretteiket úgy, hogy közben a hazai természetvédelem ügyét is támogatják.
Bibliai szakvezetések a Budakeszi Vadasparkban
2016.12.08.
A Budakeszi Vadaspark jóvoltából idén is ingyenes szakvezetéseken lehet testközelből megismerkedni a Bibliában szereplő állatokkal, a velük kapcsolatos tudnivalókkal és az őket övező történetekkel. És mindehhez csupán egy előzetes regisztráció szükséges. 
A Mikulás a Budakeszi Vadasparkba látogat
2016.12.02.
December 6-án, kedden, a Budakeszi Vadasparkba is ellátogat a Mikulás. Hóban lovas szánon, más esetben lovas kocsival érkezik majd – akármelyik közlekedési eszközével is érkezzen, a legbátrabb gyerkőcök ingyen tehetnek majd meg egy kört azzal a bizonyos ünnepi járművel.
Kövér cinkék napja
2016.11.24.
2016. november 26-án, szombaton, a Kövér Cinkék Napján a téli madáretetés és a madárbarát kertek kerülnek középpontba, majd másnap, a hagyományok szerint ismét összeáll a Budakeszi Vadaspark állatokkal benépesített Élő Betleheme. 
Új fafajleíró táblák
2016.11.23.
Mi köze Arnold Schwarzeneggernek a csertölgyhöz? A gyertyán vitamindús levelei saláta alapanyagaként is megállják a helyüket? Mire hasonlít a mezei juhar feldobott termésének röpképe? A Budakeszi Vadaspark informatív, játékra invitáló fafajleíró tábláiról mindez és még sokkal több is kiderül! 
Faültetéssel a jövőért
2016.11.16.
A társadalmi felelősségvállalás jegyében idén két nagyvállalat is élt a Budakeszi Vadaspark által biztosított lehetőséggel, és faültetéssel újította meg a Vadaspark faállományát. Az állatok mellett immár fákat is örökbe lehet fogadni – akár magánszemélyként is –, aki pedig így dönt, az a hazai erdőket és a jövőt támogatja. 
A harlekinkaticák inváziója
2016.10.27.
A hideg idő enyhülése miatt a harlekinkaticák tömegesen lepték el az ország egyes részeit, és ez az invázió a Budakeszi Vadasparkot sem kerülte el. A lepkekabócák mellett így egy újabb, idegenhonos kártevő bukkant fel a környéken.
Önkéntesek jelentkezését várja a Budakeszi Vadaspark
2016.10.27.
Mint minden ősszel, a Budakeszi Vadaspark ismét meghirdeti az Önkéntesek Napját, ami ezúttal november 5-ére, szombatra esik. Az igen népszerű kezdeményezés során a mindig lelkes önkéntes csapat tagjai munkájukért cserébe ingyen belépőt kapnak, és közösen tehetnek azért, hogy még szebb legyen a Vadaspark.
Félelem és reszketés a Budakeszi Vadasparkban
2016.10.25.
Mint minden évben, a Budakeszi Vadaspark munkatársai idén is „vérfagyasztó” meglepetésekkel készülnek Halloween alkalmából. Aki jelmezben érkezik, fél áron léphet be a Vadasparkba. Október 29-én, szombat este így nem csak az állati hangoktól lesz zajos az erdő.
Különleges szarvasok érkeztek a Budakeszi Vadasparkba
2016.10.24.
Igazi örömhír, hogy a Budakeszi Vadasparkban mostantól Dybowski-szikaszarvasokat is lehet látni. A rendkívül ritka állat ugyanis a hazai vadonban szabadon egyáltalán nem található, annakidején is csak betelepítés útján jelent meg Magyarországon.
Mozgó Piac a Budakeszi Vadasparkban
2016.10.18.
2016. október 22-én, szombaton, elsőrangú, hazai forrásból származó portékákkal érkezik a Mozgó Piac nevű kezdeményezés a Budakeszi Vadasparkba. A kis- és őstermelői ínyencségek mellett a Vadaspark WWF-fel közösen szervezett, különleges szakvezetései szolgáltatják majd a szellemi táplálékot.
Kecskeügyességi bemutató a Budakeszi Vadasparkban
2016.10.12.
Legtöbbünk legfeljebb természetfilmekből vagy televíziós műsorokból tudhatja, hogy még a közönséges házi kecskék is macskákat megszégyenítő mozgáskoordinációs képességgel és egyensúlyérzékkel rendelkeznek. Október 16-án, a Budakeszi Vadaspark kecske agility show-jának köszönhetően mindezt saját szemmel, személyesen is meg lehet tapasztalni.
Erdők Hete családi nap a Budakeszi Vadasparkban
2016.10.05.
A Budakeszi Vadaspark a XX. Erdők Hetéhez kapcsolódva október 8-án, szombaton egész napos interaktív családi rendezvénnyel várja a látogatókat. 
Állatok Világnapja a Budakeszi Vadasparkban
2016.09.29.
A Budakeszi Vadaspark október 1-jén, szombaton, az október 4-én tartandó Állatok Világnapjához kapcsolódva idén is különleges programokkal várja a látogatókat: lesz madárgyűrűzés, látványetetés, kecskeügyességi bemutató, sőt kutyák örökbefogadására is lehetőség nyílik.  
Az év ökoturisztikai létesítményei között díjazták a Budakeszi Vadasparkot is
2016.09.28.
A Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán a Budakeszi Vadaspark harmadik helyezett lett, így használhatja „Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2016” címet. 
Elpusztult Vackor
2016.09.23.
2016. szeptember 22-én a Budakeszi Vadaspark munkatársai azt tapasztalták, hogy Vackor mozdulatlanul fekszik a kifutó közepén, gondozója szólítására sem reagál.
Állatok téli trükkjei a Budakeszi Vadasparkban
2016.09.21.
A Budakeszi Vadaspark a WWF-fel együttműködésben szeptember 24-én különleges rendezvényre invitálja az állatok és a természet iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat. A téli trükköket bemutató előadáson mindenki megtudhatja, hogy a különböző állatok hogyan készülnek fel a hamarosan érkező hideg időszakra. 
Szeptemberi „jómadarak” avagy őszi odú híradó!
2016.09.13.
Itt az ősz,  a madárfiókák felnőttek, rég  kirepültek a fészkekből, a kíváncsi odúleső azaz én, mégis megint itt vagyok a Vadasparkban! Igen, mert kis szerencsével nyár végétől újabb „jómadarakra”  leselkedhetek madárházikóinkban! 
Örökbefogadók Napja a Budakeszi Vadasparkban
2016.09.07.
A Budakeszi Vadaspark szeptember 10-én, szombaton tartja a mára tradícióvá vált Örökbefogadók Napját. A program azonban nem csak azoknak szól, akik már rendelkeznek örökbefogadói oklevéllel, hanem azoknak is, akik aktívan óvnák a természetet, és gondoskodni szeretnének a Vadasparkban élő állatokról.
Több mint ötszázan futottak a Budakeszi Vadasparkban
2016.09.06.
A Budakeszi Vadaspark szombat délelőtt nagyszabású futóversenynek adott helyet, amivel az aktív rekreáció és az önfeledt családi sportolás helyszínévé vált. A BBU Vadasparki Terepfutó Kupára már egészen óvodás kortól lehetett nevezni, így több százan vágtak neki a változatos kategóriákban meghirdetett versenyszámoknak.
BBU Terepfutó Verseny
2016.08.24.
A Budakeszi Vadaspark szeptember 3-án (a hónap első szombatján) nagyszabású, több mint 500 résztvevős terepfutó rendezvénynek ad helyet. A BBU Vadasparki Terepfutó Kupa kitűnő lehetőséget ad arra, hogy a vadaspark – mint a verseny egyik főszervezője – az aktív rekreáció és a családi sportolás helyszínévé válhasson.
Ősszel is fenyegetnek az erdőtüzek - Tűzvédelmi Nap a Budakeszi Vadasparkban
2016.08.23.
Az ősz eleji, melegebb napokon is sokan döntenek úgy, hogy kilátogatnak a közeli erdőkbe, hogy a szabad ég alatt rakjanak tábortüzet, esetleg süssenek-főzzenek. Azonban a gondatlanul meggyújtott, vagy nem megfelelően eloltott tüzek sok millió négyzetméternyi erdő, rét, nádas és benne több százezer élőlény pusztulását okozhatják. Az erdőtüzek 99%-át ugyanis gondatlanságból és ismerethiányból fakadóan mi, emberek okozzuk. 
Karcsika, a nyugalmazott filmsztár
2016.08.22.
Budakeszi, 2016. augusztus 22. – Kevesen tudják, hogy Karcsi, a vadasparki vaddisznócsalád rangidős feje egyszer már megtapasztalta, milyen a tizenöt perc hírnév csábítása: pár éve ugyanis egy magyar ifjúsági filmhez kölcsönözte karakteres ábrázatát. A szerepre a Budakeszi Vadaspark egyik gondozója készítette fel, méghozzá feszített tempóban, rövid idő alatt.
Állatkertek Éjszakája rengeteg programmal
2016.08.22.
Esti programok augusztus utolsó péntekén az ország tizenkét állatkertjében.

Ötödik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, amelyhez ebben az évben országszerte 12 állatkert csatlakozott. A nagyközönséget mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és más, a szokásos állatkerti látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják.
Éjszakai kalandtúrák a Budakeszi Vadasparkban
2016.08.19.
Voltál már éjszaka igazi vadak között? Amikor a sötétség szinte átölel és szó szerint az orrod hegyéig sem látsz? Az égre emelve a tekinteted a csillagok és a Hold fényében bízol, de egy jókora felhő keresztülhúzza a számításaidat…
Hubi 22 éves lett!
2016.08.11.
Budakeszi, 2016. augusztus 11. – Hubert, a vadaspark nagyragadozója idén ünnepli 22. életévét, ezzel valószínűleg ő számít kontinensünk korelnökének. A fokozottan védett, Európa vadonjaiból szinte teljesen eltűnt hiúzt a Budakeszi Vadaspark szakemberei emiatt még a széltől is óvják – sokszor szó szerint.
Megújult a Budakeszi Vadaspark madárrészlege
2016.07.29.
 
Budakeszi, 2016. július 29. – A Budakeszi Vadaspark 2010 óta folyamatosan zajló felújításának és korszerűsítésének újabb lépéseként a madárrészleg esztétikai, valamint állat- és egészségvédelmi változásokon esett át. Az újításoknak köszönhetően a látogatók mostantól szebb és még élhetőbb környezetben láthatják az ott vendégeskedő szárnyasokat.
Őstulok borjak születtek!
2016.07.26.
Tavaly egyszer már járt a gólya az őstulok karámban, idén azonban duplázott! Két tejkaramell-színű őstulok borjú született a napokban, jelentjük az anyukák és a legfrissebb jövevények is remek egészségnek örvendenek! 
Interaktív Tanösvény nyílt a Budakeszi Vadasparkban
2016.07.05.
Budakeszi, 2016. július 5. – A gyermekek közvetlen, élményben gazdag természeti nevelésére nyújt újabb játékos megoldást a Budakeszi Vadaspark Interaktív Tanösvénye, amely e héttől minden látogató számára elérhető. A tanösvény a vadaspark már meglévő útvonalaihoz és állatkifutóihoz kapcsolódva biztosít még informatívabb kikapcsolódást, és a könnyed agytornán kívül a legtöbb érzékszervet és testrészt is megdolgoztatja. 
Rozika új otthont kapott
2016.05.19.
Sokan izgultunk Rozikáért, a sérves kis vadmalacért, most viszont fellélegezhetünk, ugyanis a malacka mostanra inkább "közepes" méretűre gömbölyödött és ami a legjobb hír, hogy a sérve teljesen visszahúzódott, így műtétre semmi szükség! 
SZÜLŐI GONDOK!
2016.05.18.
Itt az újabb híradás a Vadaspark háza azaz fészekodúinak tájáról! Eltelt két hét…Számunkra nem hosszú idő, de a madarak életében? Ha belegondolunk, hogy például a tojások megpattanásától   a cinege fiókák kirepüléséig mindössze 18-22 nap telik el…
Madarak és fák napja a Budakeszi Vadasparkban
2016.05.05.
 
2016. május 14-én, szombaton ünnepeljük együtt a „levegő urait”: a madarakat, és a „földbe gyökerezett hatalmasságokat”: a fákat!

  Előre >